Nevreme
Alo!/Dejan Briza
Nevreme

Alo!/Dejan Briza

Nevreme, Foto: Alo!/Dejan Briza

U Srbiji će danas biti umereno i potpuno oblačno, svežije, mestimicno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Ponegde su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode sa olujnim vetrom, obilnijim padavinama i pojavom sugradice i grada, uglavnom na jugu i istoku, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će biti slab i umeren, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 13 do 18 stepeni, najviša dnevna od 22 do 27 stepeni.

Zavod je upozorio da se danas očekuje nestabilno vreme s pljuskovima i grmljavinom i lokalnom pojavom kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa količinom padavina preko 20 milimetara za tri sata, praćena olujnim vetrom i gradom.

I u Beogradu će danas biti umereno i potpuno oblačno, svežije, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar će biti slab i umeren, severni, severozapadni.

Nevreme na autoputu

Alo/D.V.

Nevreme na autoputu, Foto: Alo/D.V.

Jutarnja temperatura oko 17, najviša dnevna oko 23 stepena.

Prema izgledima vremena za sedam dana, do 21. juna, u petak se prognozira umereno i potpuno oblačno, sveže, mestimično sa kišom, ili kratkotrajnim pljuskovima.

Zatim, do kraja perioda promenljivo oblačno i nestabilno, pre podne u većini mesta sa periodima sunčanog vremena, posle podne sa pojavom pljuskova i grmljavina i temperaturom u porastu.