Evija, Grčka, požari, požar
EPA-EFE/WASSILIS ASWESTOPOULOS
Evija, Grčka, požari, požar

EPA-EFE/WASSILIS ASWESTOPOULOS

Evija u plamenu, Foto: EPA-EFE/WASSILIS ASWESTOPOULOS

Vatrogasna brigada saopštila je da su žitelji sela Kontodespoti i Stavros u centralnim delovima Evije, oko 70 kilometara od Atine, evakuisani iz predostrožnosti.

U domaćim turističkim agencijama kažu da su srpski turisti sa Evije u stalnom kontaktu sa vodičima i predstavništima preko kojih putuju, a da su u panici i oni koji tek treba da otputuju na ovo prelepo ostrvo.

- Ono što je najbitnije jeste da niko od njih nije ugrožen i da niko od njih nije ugrožen i da se putovanja obavljaju po planu. Niko ne želi nazad u Srbiju, niti je ko otkazao letovanje - poručuju iz agencija.

Aleksandar Seničić, direktor YUTA, naveo je za „Alo!“ da srpski turisti koji se nalaze na ostrvu Evija nisu ugroženi.

- U tom delu nemamo organizovanih putnika, jer se radi o planinskim naseljima, a koja su ugrožena. Jedino ako je neko tamo otišao individualno, ali se do sada niko nije javio, niti smo dobili obaveštenje od neke agencije da su njeni putnici ugroženi. Pratićemo situaciju na terenu, ali ponavljam, za sada srpski turisti nisu ugroženi - naveo je Seničić.

Da se požari neće lako ugasiti i da će naši turisti još neko vreme ostati zarobljeni u letovalištima potvrđuje meteorolog Đorđe Đurić. On kaže da se na Eviji očekuju pakleni dani i jak vetar, koji omogućava vatri da se širi.