Sobodan Milošević
profimedia
Sobodan Milošević

profimedia

Sobodan Milošević, Foto: profimedia

Slobodan Milošević, bivši predsednik SRJ i Srbije, nije otrovan u Hagu, kako to neki tvrde, već je 2006. umro od srčanog udara koji je usledio nakon što je obavešten da neće biti lečen u Rusiji, kaže za "Kurir" advokat Borivoje Borović!

On tvrdi da teorije o trovanju Miloševića u zatvoru nisu tačne jer je Hagu on bio potreban živ kako bi ostvarili svoju nameru i osudili ga za genocid.

- Smatram da je Milošević učinio najveću uslugu srpskom narodu kada je umro, pa nemamo osuđujuću presudu za genocid, što bi jako opteretilo ceo srpski narod - započinje priču Borojević.

Navodi da je tog 11. marta 2006. godine, kada je Milošević preminuo, bio u Hagu.

Zavaravali Miloševića

- Šetao sam Sheveningenom sa Zdenkom Tomanovićem, pravnim savetnikom Miloševića. Oko dva sata smo šetali, analizirali neke predmete i on mi je saopštio da je upravo to jutro Slobodan Milošević dobio vest da neće biti lečen u Rusiji. Bio je, inače, zavaravan od nekih profesora beogradskog Pravnog fakulteta da će oni nekako da mu omoguće da iz Haga bude prebačen u Rusiju. Čak je zvanično bila poslata molba, odbijena je, pisana je žalba i Milošević je tog dana dobio taj negativan odgovor. I zbog toga je dobio srčani udar - tvrdi Borović.

Borivoje Borović

Foto: Alo!/Nenad Vujanović

Borivoje Borović, Foto: Foto: Alo!/Nenad Vujanović

On objašnjava i zašto su naknadne priče da je ekspredsednik ubijen netačne:

- Potvrđujem da je tačno ovo što govorim zato što sam tog jutra kada je preminuo bio u Haškom sudu. Gledao sam kako haški tužioci po stepeništu maltene plaču od nesreće što nisu zgrabili osuđujuću presudu protiv Miloševića pošto je umro. To je istina i to je istorijska činjenica.

Pismo Lavrovu

Upravo je advokat Zdenko Tomanović nedavno otvorio dušu i otkrio da ga je, dan pre nego što je u ćeliji pronađen mrtav, Milošević zamolio da njegovo rukom napisano pismo odnese u rusku ambasadu sa zahtevom da se ono preda ruskom ministru Sergeju Lavrovu.

- U tom pismu se žalio da ga u Tribunalu truju i tražio da ga Rusija spase i zaštiti. Ja sam odmah predao to pismo u ruskoj ambasadi, a prijem tog pisma je kasnije potvrdio i Lavrov. Dan kasnije, Milošević je pronađen mrtav - ispričao je Tomanović.

Komentari (8)

Marko

28.08.2018 21:36

Pusti mr Borivoja.Znam sta hice da kaze.Ali istina je da je ubijen kraj price.

Jovo

28.08.2018 22:40

Godpodine vi dajete izjave kako vam kad odgovara.Manite se vide tog posla ili se bar javno ne eksponirajte .siti smo vas .

sandra.m

28.08.2018 23:39

Kao pravnica sa visedecenijskim iskustvom tvrdim da Milosevic ne bi bio osudjen za genocid jer tokom sudjenja sud nije imao defakto dokaz za genocid, niti su tuzioci tokom visegodisnjeg sudjenja spomenuli da im je cilj dokaz postojanja genocidne namere Milosevica: prakticne, teoretski, direktne ili indirektne. Ceo tok sudjenja je cista propaganda, jasnije, dokaz sile i zastrasivanja Sprskog naroda. Milosevic bi definitvno prosao kao Seselj jer su obojica imali potpuno identicne optuznice

Gage

29.08.2018 00:13

Kako da ne, pa reke su tekle od njihovih suza pa me cudi kako je izbegnuta tragedija i kako se niko u Sheveningenu nije udavio.

Srbijanac

29.08.2018 01:34

Prodali svog coveka,Americka I Rusija nijedna normalna zemlja neisporucuje svoje gradjane drugoj drzavi. Sramota samo da bi dobili stolicu,prodace sve da mogu,bez obzira sta je radio,Srbija treba da mu sudi ne nemci.

dragan

29.08.2018 08:25

Šta reći o advokatu koji to danas tvrdi. Kada sve što se dešava daje g. Slobodanu Miloševiću za pravo. Bilo bi vrlo važno da Srbija jednom otvori tu, ali argumentovanu, priču o Miloševićevoj "krivici" , kao i argumentovanu priču o potonjim "vzionarima" koji bi usrećili Srviju, samo da ga nisu ubili. Oni koji su ga doveli na vlast.

Petar

29.08.2018 09:26

Pa to sto je "neko" plakao (kukao, kao god) saznavsi da je Milosevic umro, nije nikakav dokaz da nije otrovan... Da sam advoka, to mi nikako en bi bila osnova za donosenje konacnog i "tvrdog" zakljucka.

sovrlic@gmail.com

29.08.2018 18:15

Dali si ih tešio da ne plaču.