Tehnički pregled
Ognjen Radošević
Tehnički pregled

Ognjen Radošević

Tehnički pregled, Foto: Ognjen Radošević

Iako je pre nekoliko dana objašnjeno da neće biti drugog tehničkog pregleda za vozila starija od 15 godina, promena u proceduri će biti, a tehnički pregledi će biti obavezni i detaljniji.

Što se tiče početka primene odluke o brzini od 130 kilometara na sat na autoputu, Nacrt zakona je trenutno u skupštinskoj proceduri, a odluka će se primenjivati kada zakon bude usvojen u Skupštini.

Broj nesreća smanjen za trećinu

Već gotovo mesec dana meri se srednja brzina na autoputevima u zemlji i za to vreme broj nesreća je smanjen za trećinu. Ako se uporedi sa istim periodom prošle godine, poginulo je 29 ljudi manje, a 500 je manje povređenih na deonicama na kojima se meri srednja brzina.

 

Komentari (4)

Zika

24.05.2018 11:53

Ako vec hoce da gledaju uniju neka stave naocare da prepisu sve a ne ono sto im se svidja.I sta ce oni na tehnickom pregledu raditi pola sata.Bas me interesuje?

dvostruki tehnički

24.05.2018 14:37

@Zika - Rekao bih da niko nikakvu pouku nije izvukao iz skorašnjeg*ustanka*u vezi dvostrukog tehničkog pregleda!Možda i grešim,možda je sve to smišljeno negde na nekom "drugom mestu"!!!Uglavnom-PROVOCIRAJU.

Deda

24.05.2018 13:51

Verujem da bi mnogi u Srbiji voleli da čuju od naših mislilaca, Koliko je saobraćajnih udesa bilo u 2017 godini zbog tehničke neispravnosti vozila. Takođe i zbog bahate vožnje. Znam da takav odgovor nećemo dobiti.

stari

24.05.2018 15:03

Već vidim,na pomolu,nov*biznis*.Vlasnici objekata za teh.pregled,u sklopu svog objekta,otvore kafić,kafanu ili restoran pa da zajedno vlasnik vozila,gazda i majstori imaju gde na miru da provedu tih famoznih 30 do 35 obaveznih minuta koji predviđa i propisuje zakon.Naravno u miru,sreći i veselju da se kao ljudi"dogovore",nešto popiju i prezalogaje-zaklonjeni od video nadzora koji se fokusira na usamljeno vozilo na kanalu!