Beograd
Shutterstock/Ilustracija
Beograd

Shutterstock/Ilustracija

Beograd, Foto: Shutterstock/Ilustracija

Beograđanka Ana nam se poverila:"Moj muž je najbolji i najvredniji čovek na svetu, a u našem petnaestogodišnjem braku, se pokazao i kao divan otac i muž, ali ono što meni nedostaje je malo romantike. Stvarno ne mogu da se setim kada je zadnji put uradio nešto spontano, kupio mi cveće, udelio kompliment.

Možda to ne bi bio baš toliki problem, da nisam počela da obraćam pažnju na jednog komšiju, koji se skoro doselio. On mi stalno udeljuje komplimente, osmehuje mi se, raspituje za moj posao, zasmejava me. Daleko od toga da je on neki fenomenalan frajer, niti bih ja dozvolila da među nama išta telesno bude, ali on ima tako divan nastup i ima vremena da me primeti. Posle svakog našeg viđenja, ja se uzbudim i seksualno. Više ne znam šta da radim, kako da motivišem mog supruga da i on to radi?"

I šta tada da se radi, kako da se "osveži" romantika i onaj odnos koji smo imali na početku veze, kada smo videli ceo svet u očima voljene osobe?

Većina stručnjaka daje sličan odgovor: "Vrlo je moguće Ana, da je za tvog supruga romantika baš ono kako se on ponaša - naporno radi za svoju dragu ženu i decu. Tu je uvek kad zatreba - stabilan, staložen, bez većih prohteva i izvoljevanja. Zato Ana, ti se potrudi da mu, bar nekoliko puta nedeljno pokažeš koliko ceniš njegov napor, ali nemoj da zaboraviš i da ovo "začiniš" seksualnim igricama. Seti se kako ste u ovih 15 godina braka radili stvari koje vas čine radosnim, pa smisli nešto od toga, samo za vas dvoje, bez dece, ali nikako da bude u vezi sa vašim poslovima. Da li je to rafting na Tari, ili izlet van grada, pecanje u prirodi, dan u spa centru, bazenima, đakuziju, nije bitno. Samo je bitno da vas dvoje uživate jedno u drugom i stvarate zajedničke uspomene.

Ne treba očekivati mnogo i odmah, potrebno je neko vreme da "sve legne", a uzbudljiv seks posle takvog dana, svakako može da doprinese, pa ako treba i ti ga iniciraj. Posle svega mu naglasi koliko ga voliš, da ceniš ono šta radi za tebe i vašu porodicu, da ti je posle takvog dana i mnogo privlačniji i uzbudljiviji i da bi želela da tako možete jednom nedeljno da imate vreme samo za sebe i uživate jedno u drugom.

Naravno, ukoliko je problem samo u savremenoj brzini života, i udaljavanju partnera zbog obaveza, ovako možete poboljšati odnos sa partnerom, ali ako stvari među vama nisu suštinski u redu, ovo nije način. U tom slučaju, potrebno je da se obratite bračnom savetniku.

Komentari (13)

Ciga

23.07.2018 16:15

E da je moja jovanka odma bi ga zaskocila...

Miki

23.07.2018 16:48

Pa vara covek,ne moze da postigne i sa zenom ?

Nadaj se

23.07.2018 19:00

Muka mi je od toga da samo žene treba da se potrude i da samo one primećuju stvari koje ne funkcionišu u braku, a da je muškarcima sve to normalno, to što zarađuje je romantika a nije romantika kupiti cvet, izvesti ženu na večeru ili joj pripremiti večeru, pa Bože moj i žene rade i u kući i na poslu a i deca, škola, domaći.

Meda

23.07.2018 22:45

@Nadaj se - I meni je muka kad samo on treba da misli o tome da njoj i deci bude svega kolko treba, a ona ako i radi plata joj sluzi za dzeparac. I onda joj samo jos svaler treba. Nece niko nikome da se udvara ako nije dobio zeleno svetlo. Toliko od jedne zene.

nedjo

23.07.2018 19:18

ja bi ovu damu oplevio

E moj ti

23.07.2018 20:15

Pa da.. 15 god joj je bio u fulu a sad više nije.. sad bi riba romantiku :|

Women's power

24.07.2018 13:19

@E moj ti - Naravno. Žena želi da oseti da joj je suprug posvećen. Šta mene briga za njegov novac, auto, stan, šta me briga koliko zarađuje ako u tom stanu vreme između četiri zida provodim sama, ili sa nekim ko je za mene izgubio interesovanje? Svako želi ljubav, želi da oseti da je voljen, malo pažnje i nežnosti, a ne da se bračni život svede na to "Šta ima za ručak-večeru, gde-su-šta - su i sa kime su deca - šta je potrebno kupiti?" Ako je to što on zarađuje- romantika, onda je bolji razvod.

Petar

24.07.2018 17:57

@E moj ti - Tipican primer promiskuitetne nezahvlane lose lazljive neiskrene zenske osobe. tacka

Tamara

23.07.2018 20:25

Nesmeju supružnici da udju u kolotečinu ili ode brak

Miloš

25.07.2018 17:15

@Tamara - Daj,pa ko mi kaže da posle 15 god oseća istu strast taj laže kao pas..

kobasica srbije

23.07.2018 20:30

Samo ti snajka obraduj komšiju, pa da vas upoznamo u crnoj hronici. A muž će da bude monstrum ljubomorni, a vas dvoje u pokojni. Apsolutno romantično.

XXL

23.07.2018 21:11

Lepo Boga mi (što bi rekle cure iz mog odelenja na proslavi godišnjice mature somborskih gimnazijalaca 'pusti ga vidiš da je slatkorečiv'). I jbga ... večera i nije bila neka.

sao

24.07.2018 00:48

A-ha, a on baš oseća romantiku od žene.