Beograd, ljudi
Shutterstock/Ilustracija
Beograd, ljudi

Shutterstock/Ilustracija

Beograđanka Maja požalila se našoj redakciji, Foto: Shutterstock/Ilustracija

Maja nam se obratila, pošto se našla u čudnoj životnoj situaciji. Posle pet godina zabavljanja, od čega tri godine zajedničkog života u iznajmljenom stančiću, ostavila je svog dečka, pošto je otkrila je vara sa koleginicom sa posla, koja je mlađa od nje 6 godina.

Posle selidbe i pronalaska sopstvenog doma, Maja je promenila i posao, na kom joj je bilo dobro dok se nije pojavio ON. Zbog reorganizacije u novoj kompaniji, na mesto zamenika direktora je došao novi muškarac, a kako Maja radi u administraciji, blisko su upućeni jedno na drugo.

Maja priča: "Od kada smo se upoznali, svaki put kada ga vidim, kroz mene prođe nešto. Odmah sam videla burmu na njegovoj ruci i znala sam da je nečiji muž, ali me je i dalje privlačio na neki čudan način. Nije čak bio ni neki frajer, samo je imao prodoran pogled i, malko, nadmeno držanje. Zato sam se i opustila, pošto sam mislila da nikad ništa ne može da se desi među nama. E, pa tu je bila moja greška! Vremenom smo postali sve bliskiji, poslovni ručak tu, večera tamo, vrlo diskretno udvaranje sa njegove strane. A onda mi je ispričao svoju "tužnu priču" o svom braku. Kako se ne vole već neko vreme, ne spavaju zajedno, pa čak i ona ima nekoga, samo su u zajednici dok deca još malo ne porastu. Eto on nema nikog, on je gospodin čovek, ne želi da neku devojku viđa po hotelima, a ne može nikog da dovede kući...

 

I, ja, naravno sve poverujem, čak mi ga je bilo i žao. Počinjem da ga gledam drugim očima, prija mi njegovo udvaranje...i, mic po mic, eto nas u mom devojačkom stančiću i mom malom krevetu. Ali nema veze, on je gospodin, nećemo po hotelima...a kad kažem ajmo negde na dva dana, u neku banju, neko uživanje, on nikad nema vremena, ili deca idu na sprt, ili kamp, porodični ručkovi, bliža i dalja porodica...svi su od mene preči. A ja i dalje "glumim" ludilo. Sačekujem sa gala večerom uz sveće, obučena u čipku, upravo istuširana, namirisana, na opako visokim štiklama. Vremenom, više ni cveće nisam dobijala, samo večeru pojedenu na brzaka, isto kao i seks, a posle malo dremanja, odlazak kući, deci i ženi "sa kojom ne spava". A priče o razvodu, iako je prošlo godinu dana, više ni nema.

A onda, posle posla, kada on nije mogao da dođe zbog nekih porodičnih obaveza, ja odem u poznati tržni centar na ušću, i prolazeći pored prodavnice donjeg veša, slučajno vidim. ON sa svojom ženom zagrljen bira čipkasti donji veš, pa sve ona prislanja na sebe, kako bi joj on rekao da li mu se sviđa ili ne. 

I tada sve shvatam - da me pravi budalom, da mu je u braku super, da sam nečija LJUBAVNICA, a da je taj neko moj trenutni šef...! I, šta sada?! Kako da prekinem, kako da posle tog idem na posao, kako da preživim sve ovo, kako će on da reaguje, šta ako me otpusti...?"

Draga Majo, baš si se našla u "nebranom grožđu" i stvarno je teško imati odgovor na sva tvoja pitanja i nedoumice. Najbitnije je da ti prvo sama sa sobom rešiš šta želiš i šta su ti prioriteti. Da li je to karijera - posao, ili je to emotivna situacija, ili je to "isterivanje pravde". Prvo to, pa ćeš onda znati i rešenje.

Ako je posao prioritet, pažljivo prekini tu emotivnu vezu, bez ostrašćenosti, pogrdnih gestova i reči, bez "isterivanja pravde", pošto ništa od toga ti neće doneti ništa dobro, sem malo leka za tvoju povređenu sujetu. Nauči još jednu životnu lekciju, ne veruj tek tako ljudima, pogotovo ne kada to može da ti donese neke probleme u budućnosti. Na poslu daj sve od sebe, prema njemu imaj strogo poslovni odnos, a pošto je u braku, ne verujem da od njega može da krene bilo kakav trač. Pošto ON deluje opušteno i verodostojno u toj svojoj "tužnoj priči", verovatno se i pre tebe "vežbao", pa možda na poslu ima još neka naivka kao ti, koja je slično i prošla kao ti..

Ako ti je prioritet da ostvariš normalnu emotivnu vezu i odnos, i tada moraš da prekineš ovu. Pošto si i sama shvatila da njegova priča nije tačna i da je on u normalnom braku, sa suprugom deli postelju i razmenjuje nežnosti, jasno ti je da tu nema mesta za tebe. A da ironija bude još veća, tvoj bivši je isto to tebi uradio, pa si sada ti ta neka "druga", što je potvrda one stare izreke "Nikad ne reci nikad". Zato, samo hrabro napred, prihvati svoje mane, istakni svoje vrline, zavoli sebe kao nikada do sada, i nemoj biti "očajnica" koja će prihvatiti "mrvice" nečije ljubavi. Znaš koliko vrediš, i nikada nemoj da tražiš partnera koji ne može da ti pruži baš toliko!

A što se "isterivanja pravde" tiče, nemoj da se uplićeš u to. A i zašto bi? On zbog toga neće promeniti ništa, neće se pretvoriti u slobodnog momka koji želi da te ženi, neće sa tobom planirati porodicu, neće prestati da to radi opet, sa nekom drugom, a ti dovodiš u pitanje i svoj posao i svoje živce.

Kako naš narod kaže "Poljubi i ostavi", ne okreći se u nazad više, idi samo napred i visoko dignute glave. 

 

PROČITAJTE JOŠ:

 

Komentari (2)

XXL

25.07.2018 15:55

Šta hoće pa i auto ima rezervnu gumu (točak).

Čiča Gliša

25.07.2018 17:29

Poštenje joj je na prvo mjesto.