Kiša
Profimedia
Kiša

Profimedia

Ilustracija, Foto: Profimedia

Danas oko 15 sati pljuskovi, grmljavina i grad pogodili su Južnobanatski okrug.

Intenzivni pljuskovi sa gradom i pojačanim vetrom pogodili su danas i delove Južnobanatskog okruga. Kako je preneo RTS, jaka kiša praćena gradom i olujnim vetrom pogodila je okolinu Kovina. 

Nevreme je nanelo štetu usevima, a neke njive su pod vodom.

"U narednih sat vremena jaka konvektivna oblačnost na području Južnobanatskog okruga uslovljava intenzivne pljuskove sa pojačanim vetrom, lokalno većom količinom kiše i pojavom grada", napisali su ranije na sajtu RHMZ-a uz napomenu da najava važi do nešto pre 15 časova.

Nevreme, kako objašnjavaju nije usmereno ka Beogradu, a neke delove Srbije je već pogodilo. Mediji prenose da se voda s brda sliva u centar Smedereva, noseći otpad, šljunak i pesak.

- Oblak koji se formirao i u toj struji se premešta od Smedereva na severoistok. Nevreme je već pogodilo istočne delove zemlje, jugoistok i Banat. Uglavnom su to pljuskovi i grmljavina, a lokalno je moguć i grad. Padavine su počele i u Pančevu - rekli su ranije iz RHMZ.

Gradonosni oblaci koji mogu izazvati vremenske nepogode uskoro će se "preseliti" ka rumunskoj granici, potvrdili su iz RMHZ.

Oni su dodali da se u naredna dva sata na zapadu i severozapadu očekuje pretežno sunčano vreme, dok će u ostalim delovima biti promenljivo oblačno, ponegde sa kratkotrajnom kišom.