Voz prelazi, rampa podignuta
Printscreen: Facebook
Voz prelazi, rampa podignuta

Printscreen: Facebook

Voz, Foto: Printscreen: Facebook

Iz tog preduzeća ističu da nije bilo povređenih, kao i da zbog iskliznuća nema nikakvih opasnosti po ljude i životnu sredinu.

U saopštenju se navodie da je teretni voz sa 23 vagona prevozio lim iz Radinca za Šabac za potrebe smederevske HBIS GROUP.

PROČITAJ JOŠ:

"Stručne službe „Infrastrukture železnice Srbije" su na mestu iskliznuća i otklanje posledica ovog vanrednog događaja počeće u najkraćem roku. Uspostavljanje železničkog saobraćaja na ovoj relaciji očekuje se sutra u večernjim satima", stoji u saopštenju.

Dodaje se da je „Srbija Voz" večeras organizovao autobuski prevoz između Beograd Centra i Mladenovca za putnike koji zbog iskliznuća nisu realizovali putovanje, kao i da će sutra organizovati autobuski prevoz između Beograd Centra i Mladenovca za putnike jutarnjih i večernjih brzih vozova, koji saobraćaju na relaciji Beograd Centar - Niš - Beograd Centar.

"Ostali regionalni i putnički vozovi na ovoj pruzi do ponovnog uspostavljanja železničkog saobraćaja polaziće iz Mladenovca i putovanje završavati u svojoj stanici. BG Voz između Beograd Centra i Mladenovca ponovo će početi da saobraća, kako se očekuje, sutra u večernjim satima.

Teretni železnički saobraćaj odvijaće se prevoznim putem preko Lapova, Kraljeva i Požege", navode Infrastrukture železnice Srbije.

U saopštenju se ističe da će železnička komisija utvrditi uzroke iskliznuća.

Vučić o aferi "špijun": Našli su se kod "Kapetanije" a onda otišli u pivnicu "Crna ovca"! (VIDEO)

Otkriveno ko sve stoji iza ovih pokušaja destabilizacije naše zemlje! Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je u direktnom obraćanju javnosti posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost otkrio istinu o trgovini oružjem i lažnim optužbama na račun Srbije. 20.44 - Obraćanje predsednika Srbije je završeno. Opširnije o svim aktuelnim temama u Srbiji pratite na portalu "Alo.rs ".

Gradski sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš rekao je ranije da su ekipe „Železnica Srbije” na terenu i intenzivno rade na otklanjanju problema.

"Radimo na tome da se železnički saobraćaj na ovoj deonici hitno uspostavi, kao i jutarnje linije „Bg voza” koje su značajne za funkcionisanje kompletnog javnog prevoza u gradu. U stalnoj smo vezi sa „Železnicama Srbije” i činimo sve napore da pomognemo u prevazilaženju problema. Ukoliko se problem ne otkloni tokom noći jutarnji polasci „Bg voza” na ovoj deonici neće biti ostvareni", rekao je on.

On je naveo da će o svim promenama u saobraćaju sugrađane obavestiti na vreme.

BONUS VIDEO: