Požarevac
Google Street View printskrin
Divlji kesten Divlje kestenje

Shutterstock

Divlji kesten, Foto: Shutterstock

Ona je pala u gradskom parku, nakon što je nagazila na plod otpao sa jednog od mnogobrojnih stabala kestena. Slomila je obe ruke i šest meseci je nosila gips.

Ljiljana je zbog toga tužila JKP "Komunalne službe" i grad Požarevac, jer je smatrala da su bili dužni da redovno održavaju staze u parku, pišu Novosti.

- To se desilo 11. septembra prošle godine oko 11 časova. Vraćala sam se iz Gradske uprave i kad sam prolazila pored spomenika stala sam na kesten i pala prema napred. Dve žene pomogle su mi da ustanem i smestile me na klupu, jer sam nakratko bila bez svesti. Pozvale su i Hitnu pomoć, koja me je prevezla do bolnice. Tamo su obavili sva snimanja i ustanovili da su mi obe ruke polomljene, pa su mi stavili gips - priseća se Ljiljana nemilog događaja.

Sve vreme dok je nosila gips, Ljiljana nije bila u stanju da se stara o sebi pa joj je dodeljena naknada za tuđu negu i pomoć. O njoj su brinuli suprug i deca, koji su je hranili i presvlačili.

- Smatrala sam da je grad zbog bezbednosti šetača bio dužan da održava park i uklanja opalo kestenje, kao i oštećenja na betonskim stazama koje su bile pune neravnina, a kestenje je predstavljalo dodatnu mogućnost da se odrasli i deca sapletu i padnu - smatra Ljiljana.

Kao odštetu zbog teških povreda i duševne boli, ona je tražila da joj "Komunalne službe" i grad solidarno isplate 601.000 dinara, ali joj je krajem juna dosuđeno samo 300.000 odštete. Na tu presudu uložila je žalbu i sada čeka na ishod.

- Osim cele sume koju sam tražila, sud mi nije dosudio ni sve troškove lečenja koji su iznosili 8.300 dinara, plus 1.000 za dnevnicu svedoka, što je ukupno 9.300. Međutim, sud mi je priznao samo 698 dinara, što je dodatna nepravda za mene - žali se Ljiljana.

Ona nema nameru da odustane, i boriće se za novu presudu, makar, kako kaže, morala da ide do Strazbura.

- Da bismo sve završili u kraćem roku i da grad ne bi plaćao sudske troškove, ja sam predložila da se nagodimo van suda. Međutim, taj moj predlog nije usvojen, pa sam bila prinuđena da povedem parnicu - kaže Ljiljana.

- Nisam samo ja pala zbog kestena, bilo je i drugih građana kojima se to desilo. U parku ima više tih stabala, pa opasnost konstantno preti kad počne opadanje plodova. Zbog toga je neophodno da komunalne službe redovno uklanjaju njihove ostatke, ili da bar stave tablu sa upozorenjem - smatra Ljiljana.

Komentari (2)

hm

18.07.2018 14:41

"grad joj isplatio VRTOGLAVU SUMU" Zelim novinaru koje je napisao ovo i uredniku koj je odobrio, da polome obe ruke .... pa da mi objasne kako je 300000 vrtoglava suma EEEEEE 300000 DINARA ... pa slepci da smo normalna drzava to bi bila prosecna plata .... ovako ... VRTOGLAVA suma ..... da bog da vam se zavrtelo u glavi, suplji mozgovi

NikolaKBgd

18.07.2018 15:42

Sto nije gledala? Jos gladna, nadam se da uzalbenom postupku nece nista dobiti pa da ce jos i sudske takse platiti! Da je saht ili bar rupa, ali dva kestena?