Zaplenjeni lekovi
Uprava carina
Zaplenjeni lekovi

Uprava carina

Zaplenjeni lekovi, Foto: Uprava carina

Među problematičnim medikamentima najviše ima lekova za srce, cirkulaciju i pritisak, ali i vijagre i pojedinih vrsta citostatika.

Ovi lekovi bili su namenjeni prodaji preko interneta i na crnom tržištu, a postojala je bojazan da bi mogli da se nađu i u nekim privatnim apotekama. Stoga stzručnjaci upozoravaju građane da paze gde i kako kupuju lekove.

Da upotreba ovakvih lekova može biti i smrtonosna potvrdio je i Pavle Zelić iz Agencije za lekove i medicinska sredstva (ALIMS).

- Agencija je vrhunski opremljena sredstvima za kontrolu kvaliteta lekova i za otkrivanje svih vrsta falsifikata. Pored toga, imamo i odličnu saradnju sa svim medicinskim i zdravstvenim ustanovama i udruženjim a pacijenata, kao i sa MUP-om, Upravom carina i drugima koji se bore protiv falsifikata. Moram da apelujem na građane da radi sopstvene bezbednosti izbegavaju lekove za koje nemaju dokaz da su originalni i da koriste samo one koji poseduju markice sa hologramima - naglašava Zelić.

Komentari (2)

sasa

07.08.2018 23:21

u Grckoj i Madjarskoj se kupuju lekovi,u njihovim apotekama.Jeftiniji su i kvalitetniji

lili

08.08.2018 01:47

Pa dobro,a kako znati koji su pravi?U Srbiji je inače najezda privatnih apoteka,a ljudi kupuju tamo gde je najjevtinije...