Šetnja Beograd ulica ljudi
Profimedia
Šetnja Beograd ulica ljudi

Profimedia

Beograd, Foto: Profimedia

U Beogradu, prema poslednjem popisu stanovništva živi 1.233.796 ljudi. I nisu svi isti. Neki su dobri, neki loši. Žive na Čukarici ili na Vrčaru. Jedni vole da piju prvu jutarnju kafu na terasi, a drugima je draži kafić ispred grade. Vode decu u vrtić ili šetaju kućne ljubimce u parku. I tako sličnosti razlike mogu se nabrajati do sutra.

Ali ono što je definitivno zajedničko svima nama jeste grad u kome živimo. A naš odnos prema njemu govori najviše o nama kao društvo. 

Pre nekoliko dana bila sam u jednom beogradskom restoranu i kada sam pojela svoj obrok i popila kafu, usput platila račun, otišla sam do WC. I iskreno, bolje da nisam. U ćošku, pored WC šolje bio je otvoren uložak, ostavljen "na izvolte". Pa dobro ljudi, jel moguće? 

uložak

J.Š.

Foto: J.Š.

Razumem ja i da svi negde jurimo i žurimo, ali ne razumem da neko može tek tako da "obavi" šta ima i ode, bez imalo savesti i razmišljanja o drugima, ali ponajviše o sebi. 

Pa drage dame i gospodo, ovaj Beograd je podjednako naš, a meni je veoma žao što na kraju moram da ga delim sa vama, koji ga ne poštujete, zagađujete i bez trunke srama na kraju govorite da ste njegov stanovnik.

Sledeći put se zapitajte. I molim vas bacite iskorišćeni uložak. 

 

Komentari (4)

Pera Detlic

09.08.2018 21:48

Kad se brijem ovoliko krvi nema..........

TANJA

10.08.2018 02:05

Na slici ne vidim kantu.U solju ne sme da se baci ulozak.Zena ga je spustila na nesto.U zatvorenom prostoru.Niste ulozak nasli nasred Beograda,pa da se toliko cudimo.Ja se cudim izmetima kucica,ciji vlasnici ih puste da se unerede i ostave izmet u koji mogu da ugazim.TO JE PRLJANJE BEOGRADA.A ULOZAK JE SAMO STAVLJEN NA PRIMERENO MESTO.U WC.GDE NE VIDIM KANTU.NIJE GA BACILA NA ULICU I ZAPRLJALA BEOGRAD.NEGO,OBRATITE SE VLASNICIMA PASA KOJI SE PONASAJU KAKO SAM OPISALA.TO SLIKAJTE.

Sram vas bilo

10.08.2018 06:59

@TANJA - Draga Tanja, svaki uložak je upakovan u kesicu, kad izvadiš iz iste nov, stari spakuješ pa možeš i u torbu da ga staviš do prve kante a ne da ostaviš drugom da to uradi za tobom.

Tina

10.08.2018 02:30

Ona kao da aludira na dodjose.Kao da sve sto je nekulturno i nehigijensko dolazi sa strane.Problem je sto su Srbi generalno aljkavi...ali opet od domacinstva do domacinstva situacija je drugacija i kultura naravno.