Dodela medalja Dan policije
Tanjug/Rade Prelić
Dodela medalja Dan policije

Tanjug/Rade Prelić

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je zlatne medalje - za hrabrost Radoslavu Lazoviću iz Policijske uprave za grad Beograd, za zasluge Slobodanu Milenkoviću iz Policijske uprave za grad Beograd i za posvećenost službi Darku Lukoviću iz Uprave kriminalističke policije.

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uručio je srebrne medalje - za hrabrost Saši Maraševiću iz Policijske uprave u Kragujevcu, za zasluge Ðuru Mandiću načelniku Policijske uprave Sremska Mitrovica, a za posvećenost službi Predragu Stankoviću iz Policijske uprave za grad Beograd.

Na svečanosti ispred Doma Narodne skupštine, direktor policije Vladimir Rebić uručio je bronzane medelje - za hrabrost Vladimiru Obradoviću iz Vatrogasno-spasilačke brigade, za zasluge Bobanu Milinkoviću iz Uprave saobraćajne policije i za posvećenost službi Sonji Cvetković iz Uprave granične policije.

Dan MUP-a i Dan policije obeležavaju se u sećanje na 1862. godinu kada je srpska Žandarmerija odigrala presudnu ulogu u događaju kod Čukur česme u Beogradu.