Pančevački most nevreme
Alo!/R. Briza
Pančevački most nevreme, Foto: Alo!/R. Briza

 

Republički hidrometeorološki zavod izdao je danas upozorenje da će u narednih sat vremena na području Beograda, na potezu od Beograda do Zrenjanina i na severu Šumadije biti jaki pljuskovi, grmljavina i ponegde grad. 

Na teritoriji cele Srbije na snazi je narandžasti meteoalarm zbog obilnih padavina, grmljavine i olujnog vetra.

Međutim, situacija sa vremenom nije bolja ni u ostatku Srbije.

U Vršcu je palo preko 50mm za manje od dva sata, dok je u Somboru u 10h izmereno svega 17°C. Nevreme je izazvalo pravi potop kako javljaju korisnici društvenih mreža.

 

 

Situacija nije bolja ni u Pančevu u naselju Strelište gde je kiša potpuno preplavila ulice drugog dana leta.

 

I u mestu Lukavica u Istočnom Sarajevu nevreme je paralisalo grad.

 

 

Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

RHMZ izdao je upozorenje na naoblačenje sa severa i zapada koje će se danas do sredine dana proširiti na celu zemlju uslovljavajući kišu, pljuskove sa grmljavinom, osetan pad temperature i pojačan severozapadni vetar.

Količine padavina biće od 20 do 30 mm i sa tendencijom premeštanja ka Pomoravlju i dalje na jug i istok Banata, navodi se u hitnom upozorenju RHMZ. Na teritoriji cele Srbije na snazi je narandžasti meteoalarm zbog obilnih padavina, grmljavine i olujnog vetra.

Komentari (2)

nada

22.06.2018 14:38

Na sirotinju i Bog se ljuti !!!!!!!!!!!!! Da nam je vodovod i kanalizacija u redu sigurno bi bilo manje stete .

panosmila

22.06.2018 14:50

@nada - Nema to nikakve veze sa Bogom i sirotinjom. Ima veze sa ljudskom gluposcu, nepostovanjem prirode i zagacenosti gde niko nece da bude drugaciji i cistiji zato sto se svi tese sa glupim izlizanim izgovorom: ako zagadjuju drugi sto ja da cuvam ili cistim.