selo u Srbiji
Google Street View Printskrin
selo u Srbiji

Google Street View Printskrin

selo u Srbiji, Foto: Google Street View Printskrin

 

Milenko Radanović iz Čokešine kod Loznice umro je pre nedelju dana nakon što ga je pčela ubola u glavnu arteriju. Nesrećni čovek je za nekoliko sekundi počeo da se češe, za dva minuta pao u komu, za 40 je bio mrtav.

Iznenadna smrt ostavila je u neverici u članove njegove porodice, njegovu suprugu i sina, ali i sve žitelje mačvanskog sela, koji ne mogu da veruju da je smrt mogla da nastupi tako iznenada. Ginuli su ljudi u njivama sa traktorima, podletali pod kombajne, padala drva preko automobila u šumama, ali ovako nešto niko nije mogao ni pretpostaviti, ponavljaju oni.

Kako kažu, ništa nije slutilo da će jedan naizgled bezazlen insekt koštati glave porodičnog čoveka. Milenko je krenuo u polje, na brdo Džajevac podno Cera, ne sluteći da mu je to poslednji dan u životu. Očevici vele da je pčela ujela Milenka za glavnu arteriju na vratu , za žilu i da se sve odvijalo u sekundama - za nekoliko trenutaka počeo je da se češe, za dva minuta već je pao u komu, za 40 minuta umro.

Oni veruju da se u blizini nalazio i tim lekara sa VMA spasa ne bi bilo. Nadaju se samo da će njegov gubitak biti upozorenje svim poljoprivrednicima, ali i drugim ljudima, da insekti nisu bezopasni i da se naročito u ovo doba godine treba posebno čuvati.

 

Komentari (8)

Samopomoć

12.06.2018 15:31

Dobro bi bilo da poljoprivrednici i izletnici prilikom boravka u prirodi imaju uz sebe tabletu Presinga ili Klaritina. Zlu ne trebalo.

Jaaa

12.06.2018 15:56

@Samopomoć - Zaista mislite da bi tableta Presinga,koja pocinje da deluje posle 40 min. ovde bila od pomoci?!

S&C

12.06.2018 17:46

@Samopomoć - Verovatno je ovo drugi,treći ujed jer se ovakva burna reakcija događa osobama kod kojih nije rađena desenzibilizacija.Jedina pomoć je bila intavenozno sireta adrenalina,ostali medikamenti u ovom slučaju su beskorisni zbog trke sa vremenom

LEA

12.06.2018 16:21

Samo traheotomia bi pomogla u ovakvim slucajevima,u nekom laksem slucaju nekakvi lekovi u ampulama kroz venu.Ne daj Boze da budete statisticki podatak.Desava se, istina retko, ali se na zalost desava.

deda Genča

12.06.2018 17:23

Pčele nisu bezazlene, mnogi si alergični a da to i neznaju, a možeš i biti godinama otporan na njihove ubode i da dobiješ alergiju. Trebalo bi se zakonski regulisati ko, kako i gde može da se bavi pčelarstvom. Mnogi su počeli da se bave pčelama jer je med na dobroj ceni, pa ih čuvaju u selima u dvorištima, a video sam i da ih pojedini čuvaju i na terasama svojih kuća.... Po meni pčelama nije mesto u naseljenim mestima...Pčele su korisne i njihovo je mesto u prirodi, a ne u naseljima.

miki

12.06.2018 22:16

ma ujeo ga strsljan a ne pcela koje jos umro od pcele toje sigurno bio strsljan i tu nema spasa.

citalac

13.06.2018 15:07

@miki - nazalost moze i od ujeda pcele. Poznat mi je slucaj studenta, na nekoj planiani bli na ekskurziji i decko brzo posle ujeda preminuo. Ne daj Boze zle sudbine i osetljivosti na ubode ovih insekata...

Damnjan

13.06.2018 13:36

Pa nije to prvi slučaj ja imam 66god, moga komšiju je ujela pčela I umro za dva sata to je bilo pre 40god.