Automobil sunce vrućina
Shutterstock

To će se, prema najavama meteorologa, desiti u Nišu, Leskovcu i Loznici, dok će Beograd biti okupan suncem na prijatnih 25 stepeni. I uostalim delovima Srbije takođe će biti toplo, sa temperaturama oko 24. podeoka.

Automobil sunce vrućina

Shutterstock

Sunce, Foto: Shutterstock

Meteorolog Đorđe Đurić kaže da je danas počelo pravo miholjsko leto, iako su jutra i dalje hladna.

- Danas nas očekuje 25 stepeni. Već je u pojačanju košava, koja će do kraja dana u južnom banatu biti jaka. Takođe, velika je razlika između jutarnjih i dnevnih temepratura. Zajedničko za vikend je što će oba dana biti topla, kada će temeprature vazduha biti od 23 do 27 stepeni - navodi on.

Subota

- U subotu će jutarnja temepratura biti od 3 do 12 stepeni, ali preko dana sunčano - ističe Đurić.

PROČITAJTE JOŠ:

Posle podne će u jugozapadnim i zapadnim krajevima Srbije, a tokom večeri i noći i u svernim, doći do naoblačenja. Ponegde su mogući kiša i pljuskovi. U košavskom područjima duvaće umeren do jak jugoistočni vetar, u južnom Banatu s olujnim udarima.

Temepratura će biti od 23 do 27 stepeni, u Nišu, leskovcu i Loznici, dok će u beogradu biti 25. U Timočkoj i Negotinskoj krajini malo svežije - do 21 stepen - objašnjava taj meteorolog.

Nedelja

Kako on ističe, u nedelju će u celoj zemlji biti pretežno sunčano.

Vetar oluja

Tanjug/Filip Krainčanić

Vetar oluja, Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

- S tim što će na severu, severozapadu i zapadu biti promenljivo oblačno, ponegde s kišom i pljuskovima. Vetar će biti isti kao i u subotu. Temperatura vazduha, takođe. Jutarnja će biti od 4 do 14 stepeni - navodi.

Biće toplo tokom naredne nedelje

Prema njegovim rečima, toplo vreme produžava se i u ponedeljak, ali će vetar oslabiti. Slično vreme, kaže Đurić, nastavlja se i sledeće nedelje.

PROČITAJTE JOŠ:

- U utorak i sredu biće sunčano i toplo. Jutarnje temeprature od pet do 12 stepeni, a maksimalne dnevne od 20 do 16 stepeni. Cele sedmice će se zadržati takvo vreme. Za sada, tek one tamo nedelje postoji mogućnost promene vremena, odnosno oko 13. oktobra - navodi on.

Košava kreće već danas, na jugu Banata olujni udari

Istovremeno, na sajtu RHMZ stoji najava za danas, sutra i prekosutra za košavu.

Kako su oni naveli danas će na jugu Banata i u Pomoravlju divati povremeno jak jugositočni vetar, dok će u subotu i nedelju on nastaviti da duva u celom košavskom području. Na jugu banata imaće olujne udare.

Dakle, uživajte u suncu jer će nam prvi sneg zabeleti trotoare već idućeg meseca, dugoročna je prognoza za Srbiju.