Marta Mirković
BudiHuman/Printscreen
Marta Mirković

BudiHuman/Printscreen

Marta Mirković, Foto: Printscreen

Da bi Marta nastavila lečenje u belgijskog bolnici neophodno je više od 20.000 evra.

PROČITAJTE JOŠ:

Nedostaje roditeljima, bratu i rodbini, ali i drugarima iz škole. Oni su se odrekli svojih igračaka, knjiga i raznih predmeta kako bi prikupili novac za nastavak njenog lečenja.

“Nju poznajem od rođenja, družile smo se i u jaslicama svaki dan je bila kod mene. Spavala je kod mene, stalno smo išl zajedno napolje, mnogo mi nedostaje, znala sam za sve to od početka i stvarno mi mnogo mnogo nedostaje“, kaže Martina drugarica.

Roditelji strahuju da neće moći da sakupe dovoljno novca za Martino lečenje u Belgiji. Odlazak je neophodan jer u Srbiji ne postoje ustanove koje se bave stanjem kome.
“Posle četvrte operacije, Marti je sutradan došlo do zastoja srčane radnje. Doktori su je reanimirali, Marta je ostala u besvesnom stanju-u komi. Samo avionski prevoz treba 13.500 evra u jednom pravcu. Tretman od nedelju dana je devet hiljada evra“, rekao je Zoran Mirković, Martin otac.

Preživela je nekoliko operacija, ali joj život i dalje visi o koncu. Martina učiteljica ispričala nam je njenu dirljivu poruku.

“Verujte da je ležala u bolnici i da me je zvala, poslala poruku da me pita kako će da završi 4. razred. Dete koje je u svakom momentu brinulo o tome da ispuni svoje obaveze i da bude vredno“, kaže Vladana Palančan.

Grupa roditelja čija su deca išla u školu sa Martom, organizovala su humanitarni koncert na kome će između ostalih pevati Amadeus band, Sergej Ćetković, Yu grupa, Boris Režak ....

Sutra na platou ispred bolnice Sveti Sava može kupiti igračku ili knjigu ili poslati SMS poruku 532 na 3030.

Komentari (2)

duska

20.09.2018 21:11

ujedinimo se narode i pomognimo ovom detetu !!! Jedna sms poruka za ovu malu dusicu !!! Zelim ti draga devojcice od sveg srca da ozdravis sto pre.

vaki

20.09.2018 21:51

svi cemo se odazvati i opet dokazati da smo ljudi velikog srca u da su deca iznad svega