Marš
Srpskadesnica.rs
Marš

Srpskadesnica.rs

Foto: Srpskadesnica.rs

Sa Trga Republike tačno u 12:44 krenula je kolona u kojoj je bilo više od 1.000 ljudi na čelu sa Saborom boračkih udruženja Srbije, ratnih veterana i ratnih vojnih invalida.

Uz stare ratnike, organizatore ovog marša sećanja na Srpskog ratnika, tačno na 100 godina od proboja Solunskog fronta jedini ko je podržao borce i ponosno marširao sa njima je Srpska desnica, koja je takođe iz svih gradova Srbije gde ima odbore od Kosmeta, Vojvodine, južne Srbije i Šumadije organizivala da rodoljubi stanu uz prekaljene ratnike.

Mlade i stare srpske patriote zajedno u jednom stroju marširaju mirno centrom srpske prestonice za odbranu otadžbine.

Marš je okupio više od 1.000 rodoljuba koji su prošetali od Trga Republike do Hrama Svetog Save. Zahtevi marša su veća briga države za boračku populaciju naznačeno na transparentu: „Nije mrtav onaj ratnik koji je poginuo već koji je zaboravljen“, i na drugoj paroli: „Hoćemo vraćanje obaveznog vojnog roka“.

Tokom šetnje se zaustavilo kod predsedništva gde je ostavljeno pismo za predsednika Srbije u kojem se ističe da mora da istraje u odbrani Srbije i da u tome ima podršku kako mladih partiota iz Srpske desnice, tako i iskusnih ratnih veterana i boraca iz Sabora svih boračkih udruženja Republike Srbije. Ceo marš je protekao dostojanstveno i ako je okupljen zavidan broj učesnika. Kako prenose mediji u jednom trenutku se pojavio i Zoran Živković koji je pokušao da vređa učesnike i ometa događaj.

U završnici na platou pred Hramom Svetog Save svim okupljenima su se obratili predsednik Sabora udruženja boraca Srbije – Dejan Marinković i predsednik Srpske desnice Miša Vacić.