Miš Pacov Glodar
Profimedia
Miš Pacov Glodar
Pored lavirinta deca našla mrtvog pacova, Ilustracija, Foto: Profimedia

- Videla sam fotografiju, a pokazala mi je ćerka nakon što se pojavila na Fejsbuku. Odvratno! Čula sam da su deca gledala u mrtvog pacova skoro pola sata dok nisu došle radnice da ga odnesu, i to na poziv dece. A rekli su deci: „Šta vam je, kao da ste videli slona, a ne miša?” - ispričala je majka Jelena Gavrilović.

Fotografija na kojoj se vidi mrtvi pacov, na podu, ispod lavirinta za igru, otvorila je još jedno pitanje: Da li se osim bezbednosti sprava za igranje kontroliše i bezbednost od širenja zaraze, pošto su i deca i pacovi bili na istom mestu?

- Zavod za javno zdravlje iz Kraljeva kontroliše sve vrtiće Predškolske ustanove i samo jednu privatnu igraonicu, jer jedino sa njom imamo sklopljen ugovor. Na godišnjem nivou, u zavisnosti od površine objekta, to ne bi koštalo više od 30.000 dinara, a naša Služba za deratizaciju ih četiri puta godišnje obilazi - priča Aleksandar Macan, direktor Zavoda za javno zdravlje.

Komentari (2)

MAČIĆ

04.02.2016 11:13

NEKA I POLICIJA MALO UMEŠA PRSTE. PACOVI I MIŠEVI BEŽE I SAKRIVAJU SE U RUPE KAD OSETE KA IM JE KRAJ, OD KUD OVAJ BAŠ KOD LAVIRINTA U IGRAONICI, DA NIJE KOJIM SLUČAJEM NEKI "DOBRONAMERNIK" PREPARKIRAO JADNIKA TAKO DA NAPRAVI "USLUGU" VLASNIKU KONKURENTSKE IGRAONICE?

fdedcc

04.02.2016 11:55

Top hill igraonica