Škola nasilje tuča vršnjačko nasilje
Profimedia
Škola nasilje tuča vršnjačko nasilje

Profimedia

Ilustracija: Profimedia

Rugaju mu se što nema tatu, smeju mu se što nema patike od 15.000 dinara, psuju mu majku. Niko neće da sedi pored njega, u klupi je sam. Bacaju mu pernicu, a on dolazi kući plačući. Pre neko veče je toliko plakao i jecao, govorio je: "Mama, ja to više ne mogu da uzdržim, ubiću se!" Van sebe sam od sekiracije i straha! Bojim se da se mom sinu ne desi isto što i dečaku Aleksi Jankoviću, koji se ubio zbog nasilja u školi.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovim rečima se obratila Drita Devrnja, samohrana majka sedmaka, koji ide u OŠ "Rade Končar" u Zemunu.

Još prošle godine ona i sin su se zbog ovog problema javljali psihologu u školi. Tražili su da dečak promeni odeljenje, ali je ta opcija ostavljena po strani, jer je mališan i dalje u 7/II.

- To je psihičko nasilje koje on više ne može da podnese. Kad je jedan dečak seo pored njega u klupu, svi su mu rekli da nije normalan što je seo pored mog deteta. Zbog toga se mali premestio, a moj sin i dalje sedi sam. On mi kaže: "Mama, kada me vređaju, ja mislim nešto lepo, tako mi je rekao psiholog." Mnogo se bojim, pitala sam za prebačaj u 7/I i prvo su rekli da nije nikakav problem, međutim, sada kažu da je u tom odeljenju dečak koji ima problematično ponašanje i da je to razlog iz kojeg moj sin ne može da pređe - priča zabrinuta majka dodajući da je njen sin deveta generacija iz porodice koja pohađa ovu školu.

Direktorka OŠ "Rade Končar" Maja Kostić kaže da su majka i dečak dolazili kod psihologa.

- Prvi put se požalila u junu 2018. godine. Već na samom početku ove godine došla je da traži premeštaj učenika iz odeljenja u odeljenje. Mi je nismo odbili, ali smo tražili malo vremena da i sami razmotrimo situaciju kako bismo reagovali u najboljem interesu učenika. U telefonskom razgovoru sa mnom rekla je da, ukoliko ne premestimo učenika, on neće dolaziti u školu i nije dolazio, što nas je onemogućilo u brzoj akciji - rekla je Kostićeva, ali nije odgovorila da li su obavljeni razgovori sa roditeljima dece koja verbalno zlostavljaju sina Drite Devrnje.

Komentari (2)

Сараџогла

19.09.2018 06:20

Било где да се јавиш за помоћ СА ТОБОМ СЕ СПРДАЈУ!Ти који по службеној дужности МОРАЈУ да помогну најчешће мисле ГДЕ,БРЕ,САД ДОЂЕ ДА НАМ УКВАРИШ ПЛАНДОВАЊЕ? Одеш код психолога по савет испада да ти њега треба да саветујеш!Одеш код лекара ради помоћи он од тебе тражи помоћ?Одем у Министарство саобраћаја ради важног задатка и шта затекнем?ГДЕ САМ ЈА ОВО ДОШАО МАЈКО МОЈА? ПС.Три добровољца на смену би детету помогли а силеџије из разреда би постали бубице!Културан разговор и омања претња!Оволицка

kaja

19.09.2018 09:35

tukla bih ih svaki dan,preterali su vise sa popustanjem,nastavnici izgubili sva praca sto je tuzno,i decu i roditelje treba dobro kazniti.