Ljiljana Moharić sa bebom
Facebook
Ljiljana Moharić sa bebom

Facebook

Ljiljana Moharić sa bebom, Foto: Facebook

"Sletelo je avion. Dobro su putovali. Sada smo zajedno", kaže za "Alo!" Bojan Moharić, supruge Ljiljane Moharić (37).

Ljiljana Moharić, državljanka Srbije, koja je sa devetomesečnom bebom u ponedeljak zadržana u migracionom centru u Belgiji jer nije imala dovoljan iznos novca kod sebe koji je predviđen za boravak u toj zemlji doputovala je oko 16 časova u Podgoricu.

PROČITAJTE JOŠ:

 

"Sprovodili su ih kao zadnje kriminalce, pasoše su dali pilotu što je sramno", naveo je u kratkom razgovoru za Alo! Bojan.

Podsetimo, Ljiljana je doživela neprijatno iskustvo kada ju je na putu za Holandiju, gde je u ponedeljak sa devetomesečnom bebom krenula u posetu bratu koji tamo živi, na aerodromu u Belgiji, na kome je presedala, zaustavila policija. 

Naime, iako je imala svu neophodnu dokumentaciju, na izlasku sa aerodroma policija je zatražila da im pokaže koliko novca ima kod sebe, a kada je rekla da poseduje nekoliko stotina evra, saopštili su joj da moraju da je deportuju nazad, jer to nije dovoljna suma za boravak u toj zemlji.

 

 

 

 

Komentari (7)

Urban Kan

20.09.2018 16:51

Radili po proceduri,zakon je definisao pod kojim uslovima je nesmetan ulazak u EU,samo naši ne čitaju!

Zeljko

20.09.2018 17:28

Ja svima svoim prijateljima kazem kad idu tako-uvek imadni karticu,jer nemaju mogucnost da provere koliko ti imas na njoj para. Mozda i imaju,al ja ne znam za nju. Mene nikad do sad niko nije pitao koliko novca imam,a stalno sam u Eu,konstantno,jesu uglavnom na izlazu iz Srbije pitali nosim li vise od 10 000 u kešu.

Ami

20.09.2018 17:57

Pa sta je tu cudno to je jednostavna procedura.Ne samo za drzavljane Srbije vec za sve ostale iz citavog svijeta. Zakoni se mijenjaju i poostravaju za sve zahvaljujuci pojedincima.

Мирослав

20.09.2018 18:00

Одавно је причано, могу да вас врате јер је онај на пасошкој контроли устао на леву ногу. Бадава и биометријски пасош и амбасада. Недовољно новца им само дође кец на 10. Пожељно је пре пута проверити на сајту нашег МСП или стране амбасаде услове који се морају испунити за земљу у коју се путује, очито и само у транзиту.

danker

20.09.2018 20:56

ovde nešto nije kako treba. ako je presedala u Belgiji za Holandiju zašto je izlazila iz aerodroma.

vota

20.09.2018 21:11

U Brisel samo Vucic moze da putuje bez para dok se nadaju da dobiju ono sto zele.

Makarjije

21.09.2018 09:33

Ako su ih deportovali, sta trazi sa bebom bez muza u holandiji? A njen muz vidim u stampanom izdanju kaze da je sramota da niko iz Srbije nije pitao za njih. Prijatelju ti si Crnogorac pitaj đetić e i mano se Srbije!!