Autoput gužva saobraćaj
Alo!/D. V.
Autoput gužva saobraćaj

Alo!/D. V.

Autoput gužva saobraćaj, Foto: Alo!/D. V.

 

Srbijom haraju lažni presretači i pljačkaju vozače, upozoravaju građani koji su oštećeni, a ovi incidenti se prepričavaju i po društvenim mrežama.

Lažnjaka najviše ima na Ibarskoj magistrali, zatim na pojedinim deonicama auto-puta, a za naplaćivanje kazni traže u proseku oko 40 evra.

- Na Ibarskoj magistrali, a verovatno i po auto-putu i ko zna gde još, hara lažni presretač, lik vozi džip "audi Q7" registarske oznake BG 1187IV. Meni je uzeo 40 evra na Rušnju i saznao sam da se "audi" vodi na fizičko lice. Ima odličnu priču i neku značku, policijske blinkere i sirenu. Ja sam naseo, ali ne daj bože da ga vidim opet - jedna od poruka na Fejsbuku.

 

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović kaže da su žrtve lažnih presretača najčešće stranci, a da te poslove vode kriminalne grupe iz Bugarske i Rumunije.

- Dešava se da i naši građani budu na meti prevaranata. Ukoliko vozači posumnjaju da ih je zaustavio lažni presretač, najbolje je da pozovu dežurnu službu policije, da izdiktiraju registarski broj i pitaju da li to vozilo pripada MUP. Ukoliko u policiji kažu da ne pripada, onda da prijave da se to lice predstavilo kao presretač. Najbolji savet je da se poštuju saobraćajni propisi, onda nema razloga da vas bilo ko zaustavi - kaže Okanović.

 

Komentari (4)

coveculjak

05.06.2018 19:21

Bravo Okanovicu. Dali za ovakve izjave primas platu i nije te sramota ni tebe ni Nesu ti.

Цицка

06.06.2018 07:26

Оштећени је рекао да пресретач има добру причу, значи да је из Србије , Бугари или Румуни не причају добро српски .

Neko ko pažljivo čita

07.06.2018 12:48

@Цицка - Cicka, Okanović je naveo da te poslove VODE kriminalne grupe iz Rumunije i Bugarske, a ne da su lažni presretači Bugari i Rumuni.

Цицка

06.06.2018 07:32

Нека се јави оштећени који је платио "казну" и каже шта мисли да ли је криминалац из Србије или Бугарске и Румуније. Још једну ствар да пријавим коју сам приметила а може бити слична . Банке изгледа прослеђују утеривачима дугове својих клијената а све у вези пленидбе имовине на адреси коју је клијент навео . Обзиром да стижу обавештења на папирима без печата (плавог) без адресе , без оригиналног потписа (стиже копија) долази се до закључка да свака шуша може да манипулише са пленидбом и да вам с