Zaplena oružje narkotici
MUP Srbije
Zaplena oružje narkotici

MUP Srbije

Oružje , Foto: MUP Srbije

 Unutrašnja kontrola koja proteklih dana češlja to saobraćajno preduzeće otkrila je ukupno 18 pušaka i 30 pištolja, od kojih se neki komadi u policijskoj evidenciji vode kao ukradeni, ekskluzivno saznaje „Alo!“.

Kako su potvrdili izvori našeg lista, oružje nema potrebnu dokumentaciju i nije propisno čuvano. Neki komadi oružja sa magacinskih spiskova su nestali, dok ima pušaka i pištolja čije se poreklo ne zna, piše u izveštaju unutrašnje kontrole „Laste“, koji će biti predat nadležnim organima.

- Zaprepastili smo se kada smo u neobezbeđenim magacinima pronašli karabine, pištolje i veliku količinu municije. Oružje je i bukvalno bilo svakome na izvol’te i možemo samo pretpostavljati šta se sa njim dešavalo proteklih godina i za kakve je svrhe moglo biti upotrebljavano. Pronađen je i jedan pištolj koji se u policiji vodi kao ukraden - kaže dobro obavešteni izvor „Alo!“, koji nije želeo da otkrivamo njegov identitet.

Informaciju o naoružanju koje je pronađeno u „Lasti“ juče nam je potvrdio direktor Toni Gajić.

- Mogu da potvrdim da su vaše informacije tačne, ali ne želim da dajem izjave na tu temu. Sve što unutrašnja kontrola nađe biće upućeno nadležnima na dalje postupanje - rekao je Gajić za „Alo!“.

Prema njegovim rečima, pronalazak i zaplena oružja je samo vrh ledenog brega javašluka, krađa na štetu preduzeća i svađa među zaposlenima, sindikatima i menadžmentom u „Lasti“, koje su proteklih godina punile stranice novina.

Koliko je situacija u „Lasti“ bila čudna, najbolje govori i to što su se proteklih godina direktori menjali kao čarape, a Nebojša Mirović, jedan od sindikalnih vođa u tom preduzeću, čak se nalazi na optužnici za ratne zločine na području Bosne i Hercegovine. Prema nezvaničnim informacijama koje su već objavljivane u medijima, prvi čovek Samostalnog sindikata „Laste“ sumnjiči se da je kao policajac počinio ratni zločin nad muškarcima bošnjačke nacionalnosti sa područja Teslića i okoline.

I pored svega toga, njemu ne pada na pamet da napusti tu funkciju.

Prema izvorima „Alo!“, novo rukovodstvo „Laste“, sa direktorom Gajićem na čelu, uz podršku Nadzornog odbora za manje od godinu dana angažovalo se na ostvarenju strateških ciljeva radi oporavka firme, među kojima je njena modernizacija i reorganizacija u cilju da postane uspešna, profitabilna i konkurentna kompanija.

Šta je pronađeno u magacinima „Laste“

- 18 pušaka

- 30 pištolja

- 180 metaka kalibra 7,9 mm

- 188 metaka kalibra 9 mm

- 214 metaka kalibra 7,62 mm

- 323 metka kalibra 7,65 mm

 

 

Komentari (3)

Pera Detlic

27.07.2018 11:06

Pripremali drzavni udar...hahahaahahahaahaha...

Ja

28.07.2018 11:05

Kumeeeee...?

Eh

28.07.2018 11:24

Na celu laste su polu pismeni direktori i nadzorni odbor (?!) koji nemaju pametnijeg posla od trazenja oruzja. To sto lasta nigde vise ne vozi, sto joj se autobusi raspadaju i sto zaposleni u proseku imaju po 26.000 dinara platu nema veze. Bitno da su kumovi i razni 'prijatelji' iza blindiranih vrata nedostupni bilo kom radniku..sramota !