Tomislav Nikolic polaže kamen temeljac u Kragujevcu
Tanjug/Sava Radovanović 25.01.20
Tomislav Nikolic polaže kamen temeljac u Kragujevcu
Tomislav Nikolic polaže kamen temeljac u Kragujevcu , Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Nikolić je u temelj, sa studentima doktorskih studija Medicinskog fakulteta kragujevačkog univerziteta, i budućih istraživača u centrima, položio vremensku kapsulu sa porukom "što čovek započne, nek' Bog ne ospori". Početak gradnje je osveštan.

Tomislav Nikolić je rekao da će svi centri koji će biti izgrađeni, a posebno Centar za istraživanje matičnih ćelija, sačuvati „ ono najbitnije, nalepše i najvažnije karakteristike spskog naroda“

 - Sve manje dece se rađa, bačni parovi se sve češće obraćaju lekarima, i rešenje traže u inostranstvu. To rešenje treba da bude ovde, ta deca treba da budu srpska deca, sa srpskim genetskim materijalom, sa srpskim kodom, sa srpskom prošloću i srpskom budućnšću. To me je vodilo da sebe zalažem da se ovakav centar izgradi u Kragujevc, jer nije sve Beograd, rekao je Tomislav Nikolić i zahvalio se svim naučnicima, studentima, i sima koji su zaboraili na politiku, nego radili za korist dece u Srbiji.

Objekat koji će imati površinu od 11.500 kvadratnih metara vredi 18 miliona evra, a najveći deo novca je obezbeđen iz kredita Evropske investicione banke.

Jedan od vodećih načnika, koji je pre više od sedam godina i osmislio rad ovog centra, je genetičar Miodrag Stojković, a grad Kragujevac je poklonio zemljište u blizini Univerziteta koje je vredno 40 miliona dinara i ima površinu od 1,7 hektara.

 

Komentari (1)

Les miserables

25.01.2016 16:01

"Ne spominji uzalud , Božje ime" !