Crkva Svetog Andreja Prvozvanog
Alo / Nenad Vujanović
Crkva Svetog Andreja Prvozvanog

Alo / Nenad Vujanović

Crkva Svetog Andreja Prvozvanog, Foto: Alo / Nenad Vujanović

O crkvi Svetog Nikolaja u selu Aleksandrovac u koju je nedavno udario grom i dalje se priča a sam događaj prepričava. Slike pogođene crkvene kupole obišle su Srbiju.

Mišljenja vernika su podeljena. Jedni smatraju da je to Božji znak dok drugi kažu da su u pitanju samo zakoni fizike.

Kada je te nedelje u 7 ujutru grom udario u crkvu meštanka Slavica Janković bila je na vratima bogomolje.

"Kad je to tresnulo ja sam samo stala. Sve se zatreslo, osetila sam struju od nogu. Postala sam malaksala. Ljudi koji su bili kod prodavnice prekoputa crkve su mi govorili - Beži, beži. A ja nisam mogla, bila sam zakovana", priča ona.

Slobodan Nikolić koji je u to vreme bio u svojoj radnji kaže da je detonacija bila velika.

I dok pojedini vernici kažu kako je ovo samo obična prirodna pojava drugi tvrde da je ovo kazna od Boga jer "on sve gleda". Ovim povodom oglasio se i bivši sveštenik crkve u Aleksandrovcu Ivica Kalinović.

 

 

Mediji u Srbiji pisali su da je ovaj sveštenik postao je poznat širom Srbije kada se slika, na kojoj zajedno sa vernicima prisustvuje paljenju badnjaka, proširila društvenim mrežama.

Razlog je bio u dimu u kome se, kako mnogi tvrde, prikazalo lice đavola.

"To se dogodilo kad sam ja bio tamo. Jedna prikaza u dimu ali je tako oslikana da to teško može da bude samo običan dim. Bog mi je u tom trenutku pokazao i to što je narod video. Ja to nisam tad video. Posle se raširilo preko interneta", kaže Kalinović i dodaje:

 "Kao i ovaj grom koji je sad bio... Može neko da kaže da je to problem sa gromobranom ... Sve je moguće ali nije moguće da Bog poziva na svetu liturgiju tako što gromom udara u kupolu. Ovo je znak opomene prema svima onima koji ne vode računa o veri."