Milomir Marić
YouTube/printscreen
Milomir Marić

YouTube/printscreen

Milomir Marić, Foto: YouTube/printscreen

- Bio je jedan skup u Bazelu 1974. godine gde su najpametniji Hrvati iz inostranstva, bivši ustaški glavešine, intelektualci posle poraza Maspoka. Oni su održali skup kako Hrvati da se oslobode od crne legende zločina ustaša i oni su rekli da ti zločini nemaju nikakve veze sa Hrvatima i da su se međusobno klali Srbi katolici i Srbi pravoslavci. Maks Luburić je bio Drobnjak, Fra Sotona Majstorović je imao srpsko poreklo... - rekao je Marić.

U emisiji nije rečeno da je organizator svih zločina u NDH pre svega rimokatolička crkva, ali je istoričar Aleksandar Raković objasnio poriv bivših Srba da budu najžešću u klanju u Jasenovcu.

- Ante Pavelić je odrastao u srpskom selu. Najsvirepije zločine su činili Srbi koji su konvertirali ili su njihovi preci konvertovali iz pravoslavne vere u katoličku. To je taj konvertitski sindrom, gde onaj koji je prešao ima tendenciju da uništi sve one koji ga podsećaju na ono što su bili. Isto se dešava u Crnoj Gori danas, oni žele da Srbe proteraju, o čemu je govorio Milivoje Katnić - podsetio je istoričar Aleksandar Raković.

Pročitajte još:

Komentari (1)

JOVAN

24.02.2021 06:31

Koliko vidimo nisu se odrekli ni ustaša ni zločinaca,a snimci šizoidnog Franje sa strategijom etničkog čišćenja i "konačnog rešenja srpskog pitanja" u Oluji nije niko opovrgao. Danas su još vatreniji i nakon svega nema ni pokajanja ni izvinjenja,tako da od srba nema ni oprosta ni pomirenja!