Posledice poplave u Aranđelovcu
Tanjug/Filip Krainčanić 07-07-18
Posledice poplave u Aranđelovcu

Tanjug/Filip Krainčanić 07-07-18

Posledice poplave u Aranđelovcu, Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Iz vode je izvučeno i nekoliko automobila.

Kako je rečeno Tanjugu u Vatrogasnoj jedinici Aranđelovac, prošle noći pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, su više puta intervenisale i tom prilikom je pet osoba evakuisano iz putničkih vozila, kao i majka sa dvoje dece iz stambene zgrade.

Crpljenje vode vršeno je oko 15 puta na najkritičnijim mestima, u ulicama Kneza Miloša, Kralja Aleksandra i Kralja Petra Prvog, a urađena je i intervencija u parku Bukovičke banje, gde je voda dostizala visinu nešto malo manje od metra.

U toku dana je situacija vraćena u normalno stanje, snabdevanje vodom je normalizovano, a najveći problem su pravili šut i mulj, koji su nanešeni.

U Aranđelovcu se tokom noći očekuju nove padavine, kao i u ponedeljak popodne, s tim da prema najavama meteorologa one ne bi trebalo da budu istog intenziteta kao prethodne.

Prošle noći u Aranđelovcu je palo 77 litara kiše na jedan kvadratni metar, usled čega je došlo do izlivanja vode iz kanalizacionih cevi i tom prilikom poplavljeni su podrumski prostori stambenih kuća i zgrada.

Rano jutros je u toj opštini proglašena vanredna situacija.

Komentari (1)

Peki

08.07.2018 12:28

Ispod ulice Kralja Petra nalazi se Tunel za odvod bujicnih voda. Molim vas javite to gospodi iz Ar-a. A i vi mozete napraviti reportazu. Posle poplave 1968 Tito je izgradio tunel koji ide kroz ceo grad.