Marija Zdravković
Studio B
Marija Zdravković

Studio B

Marija Zdravković, Foto: Studio B

Dobitnica 15. priznanja NAJBEOGRAĐANKA po izboru RTV Studio B je dr Marija Zdravković, kardiolog, direktorka KBC Bežanijska kosa.

Rođena Beograđanka, završila Gimnaziju „Sveti Sava“ kao đak generacije i Medicinski fakultet u Beogradu kao student generacije,
doktor nauka, viši naučni saradnik. Na KBC Bežanijska kosa kao internista-kardiolog radi od 1999, direktorka KBC „Bežanijska kosa“
je od 2014. godine, Dobitnica je Povelje Srpskog lekarskog društva, nagrade Medicinskog fakulteta i počasna građanka Zemuna.

Marija Zdravković

Studio B

Marija Zdravković, Foto: Studio B

Studio B dodeljuje priznanje NAJBEOGRAĐANKA dr Zdravković u znak zahvalnosti njoj lično, ali i svim medicinskim i nemedicinskim radnicima u KBC Bežanisjka Kosa, za časno i predano obavljanje dužnosti i herojsku borbu za zdravlje hiljada ljudi zaraženih korona virusom u Beogradu.

Studio B svim lekarima, sestrama i tehničarima u zdravstvu Srbije upućuje podršku i divljenje za profesionalan rad, humanost i izuzetne napore u spasavanju života obolelih u pandemiji kovida 19.

Simbolično, specijalne povelje Studija B, u ime svih svojih kolega primiće Tijana Miovčić, načelnica tehničke službe i Jovanka Rušić Ješić, glavna sestra KBC Bežanijska Kosa.