crkva, vernici, molitva
Alo!/Dejan Briza
crkva, vernici, molitva

Alo!/Dejan Briza

crkva, vernici, molitva, Foto: Alo!/Dejan Briza

Sveti Nektrije je bio nastojnik manastira na ostrvu Egina pored Atine. 

Pravoslavni vernici i Srpska pravoslavna crkva svakog 22. novembra, slave Svetog Nektarija Eginskog, grčkog monaha nad čijim su se moštima, prema brojnim svedočenjima, dešavala čuda.

Unosan biznis za koji malo ko zna, a zarada je ogromna! Vladan tako obezbedio i decu i unuke! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ RINA/ M. I. DATUM I VREME: 22.11.2019. 07:34 - 22.11.2019. 07:53 Vladan Terzić iz sela Tvrdići duže od dve decenije ima plantažu oraha. Vladan Terzić, Foto: RINA Godišnje se u Srbiji proizvede oko 20 hiljada tona oraha, ali to nije ni deo onoga što bi moglo da se obere kada bi imali više zasada.

Veruje se da one imaju isceliteljske moći i da pomažu onima koji boluju od teških bolesti, a naročito obolelima od raka.

Sveti Nektrije je bio nastojnik manastira na ostrvu Egina pored Atine. Živeo je polovinom devetnaestog veka, a preminuo je 1920. godine.

Njegov život, od prvih koraka sve do upokojenja, od velikog je značaja za pravoslavne hrišćane. Život ovog čoveka bio je neprestana borba u ime dostizanja istinskog znanja i vrline. Žitije svetog Nektarija predstavlja ostvarivanje nepokolebljive želje za pronalaženjem onoga prema čemu je toliko svim silama stremila njegova duša, kao približenje Bogu i Isusu Hristu.

Isus Hrist

Youtube Printscreen

Isus Hrist, Foto: Youtube Printscreen

Sveti Nektarije Eginski je svetitelj kojem se pripisuje više od 2.000 čuda. Po pravoslavnom verovanju, isceljenje uz Svetog Nektarija našli su oboleli od raka, paralize, Parkinsonove bolesti i bolesti nerava, bubrega, očiju, te nije čudno što su ga mnoge zdravstvene ustanove, a pre svih Institut za onkologiju i radiologiju Srbije, uzele za svog zaštitnika.

O čudima svetog Nektarija Eginskog svedočili su mnogi njegovi savremenici i sledbenici, a brojne su i ispovesti ljudi kojima je pomogao.

Manastir Svete Trojice, koji je ovaj svetac osnovao u Egini, posećuju hodočasnici iz celog sveta, a većina njih ne krije da je našla isceljenje nad njegovim moštima koje ispuštaju sveto miro.

Vernici u manastir dolaze da se poklone Svetom Nektariju i da na njegovim moštima osvete jastučnicu, peškir ili šal, koji bi nakon toga bolesnici trebalo da nose, kao i da uzmu osveštano ulje.

Danas izgovorite ove reči za ozdravljenje:

"O, mirotočiva glavo, svetitelju Nektarije, arhijereju Božiji! U vreme velikog odstupništva i bezbožništva, pobožnošću si prosijao i sakrušio glavu pregordoga satane, koji nas je izranjavio. Toga radi darova ti Hristos da lečiš bolesti neizlečive, koje nas spopadoše zbog bezakonja naših. Verujemo: zavoleo te je Bog pravednoga, da tebe radi nas grešne pomiluje, od prokletstva da nas razreši, od bolesti da nas izbavi i da se po svoj vaseleni slavi strašno i preslavno Ime Njegovo, Oca i Sina i Svetoga Duha, sada i uvek i u vekove vekova. Amin."

PROČITAJTE JOŠ:

 BONUS VIDEO: PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"