Učionica klupa škola
Dejan Briza
Učionica klupa škola

Dejan Briza

Ilustracija, Foto: Dejan Briza

Oni navode da im je na nedavno održanom roditeljskom sastanku učiteljica saopštila da deca neće pohađati časove engleskog jezika, jer nemaju nastavnika.

Pročitajte još:

- Samo nam je saopšteno da za našu decu, koja su inače učenici četvrtog razreda, do daljeg neće biti nastave iz engleskog jezika. Kada smo pitali učiteljicu zbog čega je to tako, rekla je da škola nema nastavnika engleskog i da se čeka da iz ministarstva pošalju nekog ko je bio tehnološki višak - kaže za Blic jedan od zabrinutih roditelja.

Kako kaže, nakon roditeljskog od nekoliko mama učenika prvog razreda saznali su da ni njihovi provaci nemaju časove engleskog iz istog razloga. Oni su pokušali da kontaktiraju i Prosvetnu inspekciju, odakle su ih uputili na Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu.

I dok zbunjeni roditelji postavljaju pitanja, da li bi i u slučaju da nema dovoljno učitelja deca potpuno prestala da idu u školu, direktor škole Radisav Milić demantuje infomaciju o ovim problemima.

- Prvi put čujem da neko iz ministarstva treba da pošalje novog nastavnika, to treba proveriti. Nastavnica je na bolovanju, ali svi đaci četvrtog razreda imaju nastavu iz engleskog jezika, dok prvaci počinju od ponedeljka. Oni su se prve dve nedelje prilagođavali i upoznavali sa predmetima - kaže direktor OŠ "Pavle Savić" Radisav Milić.

Komentari (2)

Vanesa

12.09.2018 12:09

Nista strasno...neka utvrde srbski bolje...

ljubica

12.09.2018 16:56

@Vanesa - Nece nista ni nauciti od engleskog sem da se benave.