Barselona Sagrada Familia katerdala Panorama
Shutterstock
Barselona Sagrada Familia katerdala Panorama

Shutterstock

Barselona, Foto: Shutterstock

Učenici treće godine Devete gimnazije u Beogradu otišli su na letovanje u Barselonu, u Španiji sa nastavnicom, ali ih je tamo, umesto hotela sa pet zvezdica na plaži, zadesio šok! Učenici su u Španiju otišli preko agencije "Planeta", a ovo nije bila zvanična ekskurzija već putovanje koji nastavnici organizuju u samostalno u dogovoru sa agencijama.

Posle cele noći putovanja, učenicu su stigli do luksuznog hotela, ali tamo nisu mogli da budu smešteni u sobama. Ona su prebačeni u drugi hotel, ali tamo još uvek čekaju da uđu u sobe.

- Sve smo sa nastavnicom dogovorili pre par meseci. Deca su očajna sada, nismo očekivali da će doći do ovoga. Putovali su cele noći i sada umesto da se smeste u sobe, oni umorni čekaju po hodnicima hotela - pričaju nam očajni roditelji i dodaju da je dan pred polazak nastavnica rekla da je hotel zamenjen.

Problem je nastao zbog toga jer aranžmani nisu plaćeni, a sada se učenicima traži novac na licu mesta da plate sobe.

- Eno ih čekaju. Tražili su svakome depozit od 120 evra, da ih puste u sobe. Niko ne zna šta da radi. Mi smo uredno plaćali svaku ratu do sada, pošto smo sa nastavnicom dogovorili da putovanje plaćamo na rate, a sada im traže da plate na licu mesta - kažu roditelji.

Jedan roditelj je rekao da su devojčice zvale roditelje i da su vrištale i plakale jer su očajne, ne znaju šta da rade, u inostranstvu su i đaci su razočarani i uplašeni.

Nastavnica sa kojom su učenici otišli u Španiju ugasila je telefon, a iz agencije Planeta nisu odgovarali na naše pozive.

 

Komentari (7)

Nada

13.07.2018 19:49

Drama, vristale i plakale, kao da ih je neko ostavio na snegu i ledu, bez hrane i odece. Koja bezvezna generacija. Umesto da su otisli na plazu dok se situacija ne sredi, one zovu mamu i tatu i vriste. Otpasce im obrve ako ih ne porave u sobi. Nije da branim agenciju, to je posebna prica,ali imaju autobus, nece spavati na ulici, imaju novac za hranu, uzivajte u drustvu i moru, imate 17 godina.

Nenad

14.07.2018 01:50

@Nada - Najgore je to sto ste Nado za ovakav komentar pokupili gomilu minusa, a zapravo ste potpuno u pravu! Nama se pre 15+ godina desila ista stvar na maturskoj ekskurziji, bio neki problem sa prenocistem u Paraliji, u Grckoj. Nastavnici usli u neku raspravu sa radnicima hotela, nama puko film posle 15 minuta, presvukli se u busu i obisli sve diskoteke u Paraliji, proveli se kao nikad u zivotu. Vise se ni ne secam kako je problem bio resen, ali provod pamtim i danas :) NIko nije zvao roditelje, naravn

Brankica Ns

14.07.2018 01:57

@Nada - Da sto kazes imaju autobus da se vrate,imaju 17 god. Za vreme devedesetih mladi su nili sretni da mogu da udju u bio koju zapadnu zemlju i ostajali da rade!

Београд - 011

14.07.2018 02:43

@Nada - Надо,оставите некако негде број телефона желим да вас частим за овако сјајан коментар :) Улепшали сте ми вече.

gagi

14.07.2018 14:55

@Nada - Nadam se da su ovi minusi za naše lopovske agencije i njihove bahate vlasnike kojima država izgleda ništa ne može.Nado, potpuno ste u pravu...

Marija

13.07.2018 20:23

Ove godine je to kao epidemija, Sta rade nadlezne inspekcije u Srbiji. Da smo uredjena pravna drzava i da zakon vazi za sve ovo se nebi moglo desavati. Ovo je sramota i blam.

Mima

13.07.2018 20:48

Znaci,nastavnica vodila decu na ,,divlje" takoreci u privatnoj reziji. Sto vole prosvetari ekskurzije to Bog nije video.