Razvio  porodično  prijateljski  biznis: Đuro  Đurović
Promo

Razvio  porodično  prijateljski  biznis: Đuro  Đurović

Promo

Razvio porodično prijateljski biznis: Đuro Đurović, Foto: Promo

Osim što je uhlebio svog sina Slobodana, zaposlio je i sinove i ćerke svojih pajtosa.

Đuro Đurović žari i pali godinama Beogradskom poslovnom školom. Osim basnoslovnih plata koje deli ne samo sebi i sinu, o čemu je naš list pisao još prošle godine, već i drugim, sebi bliskim profesorima i asistentima, uspeo je da na ovoj visokoškolskoj ustanovi zaposli, što se kaže, i kurtu i murtu.

Za svakog ko je blizak s prvim čoveku ove obrazovne institucije našlo se mesta. Njegov sin Slobodan radi kao asistent na dva predmeta, i to Ekonomiji i Ekonomiji EU. Zaposlio je i Đorđa Dabetića, sina svog dobrog prijatelja, koji je direktor Ustanove studentskih odmarališta i oporavilišta - Radeta Dabetića.

Nema šta nema

- Prima mesečnu platu od čak 472.000 dinara

- Dobio je bonus od skoro 60.000 evra prošle godine

- Na funkciju je stupio u martu 2014, pre toga je radio kao sudija 

- Od nepokretne imovine, prema podacima iz 2014, ima: dva poljoprivredna zemljišta, dva placa, apartman od 49 kvadrata, dva stana od 60 i 86 kvadrata, adaptirano potkrovlje od 48 kvadrata, kuću od 80 kvadrata, garažu od 22 kvadrata. U imovinskoj karti nema prijavljenih automobila ni depozita u bankama.

Međutim, za srećnu familiju Dabetić tu nije kraj, kao pomoćnik direktora za nastavu postavljena je Slavica Dabetić. Kad je reč o Dabetićevoj, koja na BPŠ-u predaje matematiku i statistiku, ona je svoj doktorat pod nazivom „Primena matematičko statističkih metoda u istraživanju ponude i tražnje mesa“ odbranila na Privrednoj akademiji. Treba li pomenuti da je to isti onaj fakultet koji je pohađao i Tomislav Nikolić, bivši predsednik Srbije?!

- Toliko dobro barata materijom da joj je projektor neizostavan u nastavi.

Inače, nije jedina sa doktoratom privatnog fakulteta, pitanje je ko ga sve nema. I sam Đuro Đurović je doktorirao na privatnom fakultetu - Evropskom univerzitetu u Beogradu, i to na odseku za menadžment, a predstavlja se kao doktor prava. Zaposlio je i svog mentora Nevenu Doknić. Inače, kad je o Dabetićima reč, Đurović vodi svoje prijatelje kod svog druga Radeta i na Zlatibor i na Avalu, što je debelo koštalo školu - navodi naš izbor dobro upoznat u dešavanja u BPŠ-u.


Kad je reč o bivšem predsedniku Srbije Nikoliću, „Alo!“ je već pisao da je u BPŠ-u zaposlena i Milena Nikolić, njegova snaja i ćerka našeg ambasadora u Kini Milana Bačevića, međutim, nje više nema na spisku zaposlenih profesora, dok je Bačeviću u toj školi status zamrznut.


Nema zime ni za Jeriniće. Na BPŠ-u odavno kao profesor radi Đurovićev prijatelj - Dragan Jerinić. Ovaj nekadašnji direktor Uprave carina, koji je danas i predsednik Saveta škole, zaposlio je i svog sina Nebojšu Jerinića.

- Nebojša Jerinić je asistent kod Đurovića, dok je Đurovićev sin doskora bio Jerinićev asistent - navodi naš izvor.

Takođe, i Snežana Lekić, šef katedre za menadžment, zaposlila je svog sina Nemanju. Srećna je i familija Rudić.

- Nada Rudić, koja radi u pisarnici škole, zaposlila je i muža i ćerku, a Branka Vasić, koja je sada u penziji, ali radi u kabinetu kod Đurovića, zaposlila je nedavno svog sina - objašnjava naš sagovornik.


Inače, očigledno je da Đurović u školskom primeru nepotizma ne vidi ništa sporno. On je ranije za naš list upravo na temu spornih zaposlenja kazao da su svi oni izabrani u legalnom i regularnom postupku, kao i da je on taj koji vodi veliku borbu protiv prosvetne mafije koju je „zatekao u školi“.

- Ja ovde uspostavljam sistem kvaliteta i to nekome smeta, pa vrše pritisak i oni napadaju mene - kazao je svojevremeno za naš list Đurović.

Birao sam sebe

Da se u ovoj zemlji poštuju preporuke Agencije za borbu protiv korupcije, Đuro Đurović odavno bi bio bivši direktor BPŠ-a. Naime, Agencija je prošle godine donela rešenje kojim je Đuroviću zbog sukoba interesa izrečena mera preporuke za razrešenje sa javne funkcije. Prvo, zato što je prilikom izbora direktora škole kao član Saveta škole glasao za sebe. Nakon toga, on je kao već izabrani direktor učestvovao u donošenju odluke o zaposlenju svoga sina Slobodana na poziciju asistenta.

Međutim, ne samo što nije napustio direktorku fotelju, već ima drugi mandat, pa se svojevremeno hvalio našem listu da ga je za ovaj mandat izabrao Savet škole u drugom sastavu od onog u kojem je on bio.

- Taj mandat, zbog koga je Agencija donela rešenje protiv mene, istekao mi je. Za ovaj mandat me je izabrao drugi Savet škole, u čijem sastavu nisam bio - ispričao je svojevremeno Đurović za „Alo!“.