leto letovanje more porodica
Stock
Putovanje, odmor, letovanje

Stock

letovanje, Foto: Stock

Put do Crne Gore je najjeftiniji, jer ukoliko vozite dizelaša, u jednom pravcu za gorivo će vam biti potreban 41 evro, a ako imate benzinca, trošak će biti nešto veći, oko 55 evra. Međutim, trasa do Crne Gore je najopasnija jer je, osim 40 kilometara od Ljiga do Preljine, reč o magistralnim putevima, a u Crnoj Gori čak i o regionalnim. A tu je i kanjon Morače. Ako želite da ga izbegnete, postoje dve opcije, preko Bosne i Hercegovine i preko Žabljaka.

Opcija preko Bosne i Hercegovine je duža, a preko Žabljaka podrazumeva putovanje ne magistralnim, već regionalnim putem od ulaska u Crnu Goru do iza Šavnika.

Vodič za putovanje u Crnu Goru

Alo!

Vodič za putovanje u Crnu Goru, Foto: Alo!

Cene (u evrima)

Kafa 1,20 - 3

Sokovi 2 - 2,50

Kokteli 3-6

Pivo 1,80 - 3

Voćne salate od 4 evra

Pica od 6 evra 

Paste 6-10

Brusketi od 4 evra

Morski plodovi 7-12

Magneti i suveniri 1-5

Taksi - start 1,50

Ležaljke 5-25

Jedno od omiljenih letovališta Srba osim toplog mora, čistog planinskog vazduha, noćnog provoda u najmodernijim klubovima i bogate kulturne baštine nudi posetiocima smeštaj u omiljenim primorskim mestima, za svačiji džep - od 10 do čak 5.000 evra za noć.

Budvanska rivijera je poznata po živoj atmosferi, a spremna je da u narednom periodu ugosti turiste iz svih krajeva sveta. Kompletna turistička infrastruktura je renovirana, pa ako ste ranije i imali problem da pronađete parking-mesto, to ove godine neće biti slučaj. Na obali Jadranskog mora, u okolini zidina Starog grada, nalaze se restorani i najsavremeniji klubovi koji su pogodni za ljubitelje noćnog života, a cene pića i hrane slične su onima u našoj prestonici.

Ono što će posebno obradovati sve koji su se namerili da letuju u Budvi jeste najava da će u toj opštini biti više javnih plaža na kojima nećete morati da plaćate ležaljke i suncobrane. To je za „Alo!“ potvrdio Mladen Franović, direktor Turističke organizacije Budva (TOB).

- Zakupci plaža imaju obavezu da bar 50 odsto plaže ostave turistima na besplatno korišćenje - rekao je on i dodao da su turisti iz Srbije najčešći posetioci ovog regiona, nakon Rusa, pa ih tamošnji ugostitelji sa zadovoljstvom i ove sezone očekuju u velikom broju.

Osim prilike da uživate u toplom moru ili da uz pogled na pučinu ispijate koktele, možete se dobro zabaviti ako se zaputite u pravcu brda Topliš, daleko od glavnih budvanskih semafora - u akva-park Budva.
Za one koji žele više od odmora, domaćini su za ljubitelje kulture priredili Festival „Grad teatar“, koji će biti održan u Starom gradu u Budvi od 2. jula do 20. avgusta.

Budvanski kraj je specifičan po velikom broju manastira, te ako svom odmoru želite da dodate religioznu notu, možete posetiti manastire poput Praskvice, Podmaina, Reževića i Rustova.

Komentari (1)

junik

23.06.2018 06:57

Ko jos ide tamo pa je neophodan vodic. Verovetno samo oni sto su poreklom iz tih krajeva a oni valjda znaju da se vrate kuci.