Pacijent leži pored kreveta u KC Niš
Facebook/Privatna arhiva
Pacijent leži pored kreveta u KC Niš

Facebook/Privatna arhiva

Pacijent leži pored kreveta u KC Niš, Foto: Facebook/Privatna arhiva

Bratislav Konstantinov Stankovik obavio je na društvenim mrežama potresnu fotografiju iz niškog Klinikog centra ispod koje je napisao: "Ovo je moj otac, čovek koji umire na podu novog Kliničkog centra...šta da radim,kome da se žalim..."

Ove fotografije odmah su izazvale buru na društvenim mrežama. Prema nezvaničnim informacijama, u pitanju je pacijent oboleo od kardiovaskularnih bolesti, koji je u subotu oko 16 časova pokušao da se okrene, ali je skliznuo sa kreveta i pao na pod

Tada je naišao njegov sin koji je fotografisao ovu nemilu scenu i postavio fotografije na Fejsbuk.

Iz KC Niš je saopšteno da su odmah obaveštene sve nadležne službe i da je naređenja unutrašnja kontrola.

- Tog dana, kada se incident dogodio, pacijent je bio vidno uznemiren u postelji i nije se obazirao na molbe dežurne medicinske sestre da se umiri, kako ne bi ispao iz bolesničke postelje, što se kasnije nažalost i dogodilo. Dežurna medicinska sestra se, u trenutku nemilog događaja, već nalazila u prostoru pored pacijenta, te je tada, jedino uspela, da mu po unapred utvrđenoj proceduri u takvim situacijama i po školskom primeru, obezbedi tzv. “bezbedan pad na podnu površinu” kako se ne bi povredio, jer sama, to nije mogla da spreči zbog njegove telesne težine, od približno dve stotine kilograma - navodi se u saopštenju.

Kako se dalje ističe, nakon što ga je bezbedno spustila na pod, između kreveta i bolničkog ormarića, dežurna medicinska sestra je pacijenta pokrila bolničkim prekrivačem, postavila u bočni položaj kako procedure nalažu i otišla da obavesti dežurnog lekara i Službu obezbeđenja kako bi joj pomogli pri podizanju i vraćanju pacijenta u bolničku postelju.

- Istog trenutka, pored dežurnog lekara – kardiologa i dežurne medicinske sestre, u pomoć je pristigao i jedan bolničar, kao i dva radnika obezbeđenja KC Niš, nakon čega je pacijent vraćen u postelju i zbrinut po svim naloženim propisima - navodi se u saopštenju.

U KC Niš naložen je unutrašnji stučni nadzor kako bi se utvrdili detalji ovog slučaja, a izveštaj kontrole biće poznat narednih dana.

Komentari (6)

gggg

16.07.2018 10:58

To je svakodnevno tako. Tamo vlada javasluk. Cak nije ni zavrseno. Pada malter,pucaju cevi, doktora i osoblja ni na vidiku.Veoma se dugo ceka na preglede i operacije.

nikola

16.07.2018 12:33

@gggg - Kazu da je taj klinicki centar totalno nefunkcionalana i da je projetovan za gradsku bolnicu,! Pola klinika sa nalazi u starom delu na 600-1000 metra od ove zgrade i da se za konultacije sa drugim dotorima gubi ogronmno vreme u putu doktora od kline do kline!O smandaranju gradjevinsk radova bi mogla knjiga da se napise!

Joksa

16.07.2018 14:30

@gggg - Pa sve je to napredno ! Kako ne vidite i verujete rečima glavešina !

vera

16.07.2018 13:14

tamo je uzas. ja sam sa bolovima u bubregu otisla gde su me ostavili da cekam dva sata ispred saltera jer su morali da lome pogacu i da se vesele sa trubacima... direktor urgentnog me pitao zar bas danas da dodjete na otvaranje... sramota sta se tamo radi...

pancevka

16.07.2018 16:21

TREBA DA posete pancevacku bolnicu da vidite tek taj javasluk i bezobrazluk medicinskog osoblja. Ono je strasno svi nestrucni, nedostupni a bezbrazni da nema dalje.

Repus

16.07.2018 16:36

Pacijent ima skoro 200 kg? Sta sve covek dozvoli sebi.