Groblje oslobodilaca Beograda
Tanjug/R. Prelić 01-05-2017
Groblje oslobodilaca Beograda

Tanjug/R. Prelić 01-05-2017

Groblje oslobodilaca Beograda, Foto: Tanjug/R. Prelić

Kako se navodi u obavestenju organizatora manifestacije, koje je prosledila ruska ambasada, učesnici manifestacije će ponovo izaći na ulice Beograda sa portretima svojih bližnjih.

"'Besmrtni puk' Srbije će pokazati sunarodnicima i čitavom svetu lica onih koji se nisu pokorili zlu, lica onih koji su pobedili fašizam! Pozivamo vas da Dan pobede zajedno dočekamo sa svojim junacima u redovima 'Besmrtnog puka'!" ističe se u najavi manifestacije.

Kolona će biti formirana u 10:30 na platou ispred Groblja Oslobodilaca Beograda, a u 11:00 će krenuti pored Vukovog spomenika i preko Bulevara Kralja Aleksandra, prema Narodnoj Skupštini i Starom Dvoru. Završetak šetnje je planiran u 11:30 na platou ispred Starog Dvora gde će se prisutnim ukratko obratiti organizatori manifestacije.

Nakon govora za proslavu Dana pobede, na platou Skupštine Grada Beograda biće priređen koncert uz učešće ruskih i srpskih umetnika.

Organizatori manifestacije su: Medija Centar "Ruski ekspres", Fondacija za očuvanje kulturno-istorijskog nasleđa i obnovu spomenika kulture "Sveti Aleksandar Nevski", Srpsko odeljenje Međunarodnog društvenog Fonda jedinstva pravoslavnih naroda, Koordinacioni savet udruženja ruskih sunarodnika, Balkanska kozačka vojska i Srpsko odeljenje udruženja bajkera "Noćni vukovi".