BusPlus
Dejan Briza
BusPlus

Dejan Briza

BusPlus, Foto: Dejan Briza

-Dopunila sam nepersonalizovanu Busplus karticu na kojoj sam imala oko 250 dinara. Uplatila sam 900 dinara i dobila bonus od 100 dinara. Kartu sam prvi put kucala dva dana kasnije na liniji 27E , ali sam ostala šokirana kada sam sledećeg dana, opet na liniji 27E, videla da imam samo jos 99 dinara. Bila sam neprijatno iznenađena i tražila sam da se ceo slučaj ispita. Obratila sam se ljudima iz Busplusa, poslala sam im slip račun gde se vidi uplata kredita, kao i broj kartice. Jasno vam je da za par dana nisam mogla da kucam toliki broj karata - u neverici je ispričala R. M.

Nakon što je svoju žalbu sa računom kao dokazom priložila zaposlenima u ovoj kompaniji ubrzo je usledio i odgovor.

- Konsultovali smo se sa našom tehničkom službom kako bismo proverili tehničku ispravnost validatora i dobili smo potvrdu da je validator bio apsolutno ispravan. U sistemu vidimo za ovu karticu odabir od četiri grupne karte za zone 1, 2, 3 i 4 i iz tog razloga vam je skinuto 1.076 dinara. Jako je važno da se kartica validara na tačno predviđenom mestu za to, bez prevlačenja preko celog ekrana validatora - navedeno je u odgovoru na žalbu naše sugrađanke.

Sugrađanka je, međutim, tražila dodatne provere, od kojih i snimke sa kamere vozila u kome je upotrebila famoznu karticu.

- Da sam kucala grupnu kartu za četiri osobe to bi se videlo na snimku. Naime, za takvu operaciju morala bih da kliknem barem tri puta na validator, izaberem grupnu kartu, zonu i potvrdim sve to. Nisam uvela u autobus ceo vrtić pa da su mi trebale tolike karte. Imaju kamere u vozilima i mogu da utvrde da govorim istinu. Aparat ne očitava grupnu kartu ako se ista prevlači preko celog ekrana, već mora prstom da se klikne na opciju koju želite. Jedino što mogu da kažem da validator na zadnjim vratima nije davao znak da je očitao kartu i da sam nakon deset minuta očitala istu na srednjim vratima. Sutradan sam videla da nema kredita. Nisam dotakla prstima validator, a kamoli birala grupne karte - rekla je sugrađanka iz Mirijeva.