Ruke, baba, starica, stare ruke
Profimedia
Ruke, baba, starica, stare ruke

Profimedia

Foto: Profimedia

Malo ko bi na svetu mogao da se pohvali činjenicom da je imao priliku da vidi svoju sahranu, kako je to u utorak mogla, zahvaljujući bizarnom spletu okolnosti, Radojka Stankov (69) iz Kikinde. Ona je, naime, ni kriva ni dužna, proglašena mrtvom, a ožalošćena rodbina, odmah nakon primanja tužnih vesti, počela je pripreme za sahranu.

Zvanično proglašena mrtvom u ponedeljak u 22.30, Radojka Stankov (69) iz Kikinde probudila se u Starom gerontološkom centru. Nakon desetak časova od konstatovanja smrti ove starice iz Kikinde, dežurni tehničar centra je sledećeg dana u jutarnjoj smeni primetio da je baka pomerila deo tela i da diše.

- U ponedeljak je dežurni tehničar oko pola jedanaest uveče primetio da baka Radojka ne daje znakove života, zbog čega je pozvan lekar Hitne pomoći Doma zdravlja u Kikindi. Lekar je na licu mesta konstatovao smrt. Radojka je ostala u Gerontološkom centru u utorak do jutarnjih sati u prostoriji gde se smeštaju preminule osobe - kaže doktorka Ružica Janković iz Gerontološkog centra Kikinda.

Baku Radojku su obukli za sahranu, ali se u utorak desio šok, koji je zapanjio dežurnog radnika. Ova Kikinđanka pomerila je nogu, a lice joj je odavalo znake života.

- Kada je dežurni tehničar pri redovnom pregledu ustanovio da je Radojka živa, korisnicu centra smo pogledali, poslali u bolnicu na specijalistički pregled i nakon toga, baka je vraćena u Gerontološki centar - kaže doktorka Ružica Janković iz Gerontološkog centra Kikinda.

Kako nezvanično saznajemo, srodnici i rodbina su uveliko primali saučešće od porodice i prijatelja, a u mrtvačnici sve je bilo spremno za sahranu, kada je zazvonio telefon i saopšteno im da je baka Radojka živa. Besni zbog ovakve greške lekara, članovi rodbine nisu želeli da govore za medije.

Komentari (8)

jana

17.05.2018 14:16

Živa bila bako

Tuga

17.05.2018 14:34

Eto koliko su nam strucni doktori!!!! Neka se Loncar oglasi. Pod hitno dati otkaz onome ko je konstatovao smrt bake!!!! Ovo je slucaj za policiju

Sale

17.05.2018 15:53

@Tuga - Pa kako da stignu da lece pokojnika kad odose u politicare.mOKOq

dara

17.05.2018 15:54

Dr.Bolonja

Miki

17.05.2018 16:07

Svi vi koji lupate minuse pomislite da je na mestu te bake vasa baka, majka ,dete

Man

17.05.2018 18:24

A najsumnjivije u svemu tome bakin zakonski staratelj i direktor gernotoloskog kucni prijateljii hm.

Ras

17.05.2018 18:25

Ostavka direktora gernotoloskog centra ovo je bruka.

XXL

17.05.2018 19:25

To se dogodi kad doktor 'odokativno' proglasi nekog za umrlog bez pregleda (iz dva iskustva u porodici).