Kompjuter čovek rad posao noć
Shutterstock
Pedofil kompjuter čovek rad posao noć

Shutterstock

Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nije retkost da na internetu vrebaju svakojake prevare.

Jedna takva, nedavno je dospela i u elektronsko sanduče čitateljke Alo!

Prevara kruži internetom

Alo/N.G.

Prevara kruži internetom, Foto: Alo

Sadržaj mejla prenosimo u originalu:

Pišem vam ovu poštu s suzama i tugom iz mog srca. S dužnim poštovanjem, povjerenjem i covjecanstvom. Iskreno, stvarno bih volio imati dobar odnos s tobom i imam poseban razlog zbog kojeg sam se odlucio kontaktirati, zbog hitnosti moje situacije. Moje ime je gospodica Vida Urum, jedino dijete mog oca (kasnog g. Philippe Urum) i dolazim iz Obale Ivory u zapadnoj Africi. Nakon smrti mog oca, stricevi su se urotili i prodavali moj otac imovinu libanonskom ratarstvu i kojima su medusobno dijelili novac i ne ostavljaju me ništa. Jedno vjernno jutro, otvorio sam kutiju oca i pronašao neke dokumente kojima je pohranio ogromnu kolicinu novca u banci ovdje u Obali Bjelokosti s imenom kao srodnikom.

Iznos je tri milijuna tri stotine tisuca eura (3.300.000,00 eura) i potvrdio sam od banke. Molim vas, želim da mi pomognete da prenesem ovaj novac u vašu zemlju i da mi pomognem doci u vašu zemlju i nastaviti školovanje. Namjeravam vam nadoknaditi 20% ukupnog novca za vašu uslugu, a vi mi pomognete uložiti saldo u profitabilan posao u vašoj zemlji. Htjela bih vam razotkriti mnogo ako mi možete pomoci da se preselite u svoju zemlju jer su mi moji razišli prijetili da cu me ubiti jer sam odbio prenijeti dokumente na njih.

Cijenit cu vam hitnu poruku koja ukazuje na vašu sposobnost i spremnost na iskrenu obradu ove transakcije. Zadržite ovo samo za sebe za sada, a novac se prenosi u vašu banku. Imam dokumente za tvrdnje.

tvoj,

Propustiti Vida Urum.

Dakle, ukoliko i vi budete mejl ove sadržine dobili u Inbox ili Spam, ne nasedajte na prevaru!!!

 

 

Komentari (4)

Miki

16.08.2018 16:11

Ovakvih pisama ja sam dobio najmanje 50 a najvise prevara Senegal Gana SAD neznam dali je neko naseo na prevaru ja sam im odgovarao ali posle tog mog odgovora vise nikad nisu se javili premda sam skoro dobio od iste osobe gde je verovatno zaboravila da smo pre godinu dana vec komunicirali savet svima koji procitaju moj komentar takvu poruku ne shvatati za ozbiljno pozdrav

Hah

16.08.2018 16:25

Na ovo mogu da nasednu samo babe i dede koje nemaju nikoga u zivotu i visak para.

djenka

16.08.2018 17:15

To je klasican "nigerijski spam" u novom obliku. Kruzi internetom vec 20 godina. p.s. Google prevodilac je uocljiv:)))

Sergej

16.08.2018 22:17

Dobio isti Email pre par godina smo na drugo ime.Ko u ovo veruje sam je kriv.