PET KANDIDATA NA JEDNO MESTO! Završava se konkurs na jednom od najpopularnijih univerziteta u Srbiji!
Foto: Dejan Briza

Veliko je interesovanje kandidata KPU, pa je tako prijavljeno pet puta više osoba od slobodnih mesta. Rang-lista biće objavljena tek krajem juna.

Naime, na ovogodišnji konkurs za Kriminalističko-policijski univerzitet prijavilo se pet puta više studenata nego što ima raspoloživih mesta.

- Reč je o čak 776 prijava koje smo primili za 145 mesta, za koje smo raspisali konkurs - kaže profesorka KPU Ivana Bodrožić.

Navodi da je najveće interesovanje je za departman kriminalistike - prvoosnovani i najveći po broju mesta departman. Broj kandidata koji žele da budu budući brucoši KPU je tradicionalno veliki, objašnjava profesorka Bodrožić.

 

- Na drugim departmanima možemo da kažemo da imamo pet puta više kandidata nego što primamo studenata - tvrdi profesorka.

Sposobnosti, sklonosti i veštine kandidata za KPU

U toku je poslednji dan ovogodišnjeg konkursa za upis na Kriminalističko-policijski univerzitet. Sutra već počinju sledeći krugovi upisa na KPU, kaže Bodrožić, dodavši da počinje interesantna akademska utakmica prijavljenih.

- Počinju lekarski pregledi, psihološka testiranja, organizacija, sprovođenje prijemnih ispita i na kraju bezbednosne provere - navodi Bodrožić.

Imena budućih brucoša KPU će se saznati tek krajem juna kada će biti objavljene rang liste, kaže profesorka Bodrožić.

- Kroz testiranja će se svakako iskristalisati oni koji postižu najbolje, odnosno bolje rezultate od onih koji su se prijavili - ističe Bodrožić.

Opšti i posebni uslovi upisa na KPU

Posebni i opšti uslovi konkursa na KPU su ravnomerno raspoređeni i povezani, kaže Ivana Bodrožić, dodavši da ukoliko neki od uslova ne bude ispunjen to vrši određenu diskvalifikaciju kandidata.

- Kroz sadejstvo svih propisanih uslova mi dobijamo jednog zadovoljavajućeg, budućeg dobrog pripadnika službe za sprovođenje zakona - kaže profesorka KPU.

 

Poseban fokus kampanje za upis KPU bio je na teritoriji Vojvodine.

- Multikulturalnost i multietničnost Vojvodine, dodatan je kvalitet budućeg sastava studenata KPU, i u vezi sa time možemo da kažemo da u odnosu na prethodnih 15 odsto kandidata prošle godine iz Vojvodine, ove godine imamo ukupno skoro od 16,5 odsto - navodi Bodrožić.

Beleži se prednost ženskih kandidata na KPU koji čine 50,72 odsto, objašnjava profesorka KPU.

(RTS)

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading