vikendica izgorela
Foto: Alo/Foto: Alo.rs/Vesna Bilić

Žitelji planinskih sela oko Nove Varoši, zlatiborske opštine, krenuli sa poljoprivrednim radovima već u februaru i martu, a prvo su počeli sa krčenjem svojih imanja i paljenjem suve trave i korova, pa su tako tokom februara vatrogasci imali pune ruke posla.

Zbog nemara meštana, neretko je dolazilo do širenja vatre, kada je plamen pored livada i pašnjaka, zahvatio i lišćarske i četinarske šume, ali i nisko rastinje. Uzrok svih požara bio je ljudski faktor.

požar kod Subotice

Foto: Printscreen/192.rs, ilustacija

 

"Ugrožavate i ljude i imovinu!"

Tim povodom oglasio se i Štab za vanredne situacije Opštine Nova Varoš, gde su apelovali na građane da ne pale na otvorenom:

"Zbog povećanog broja požara na otvorenom, Odeljenje za vanredne situacije u Prijepolju apeluje na građane da ne spaljuju travu i nisko rastinje na otvorenom prostoru, jer na taj način ugrožavaju svoju i bezbednost ljudi oko njih, a širenjem požara može se pričiniti velika materijalna šteta na okolnim objektima. Takođe, podsećamo da požari u blizini saobraćajnica ugrožavaju bezbedno odvijanje saobraćaja i da, zbog dima, može doći do smanjenja vidljivosti na putu, a samim tim i do saobraćajnih nezgoda", navodi se između ostalog u saopštenju.

BONUS VIDEO:

@alo_portal Premijerka Ana Brnabić i njena partnerka, doktorka Milica Đurđić su pre devet godina udomile psa. 🐶 U razgovoru za Alo, Milica Đurđić ispričala je kako je mešanac Lav zaustavio njihov automobil i kako je, kako ona kaže, Lav njih našao. 🥰 Ceo intervju pogledajte u 20h na našem YouTube kanalu ▶️ Ako želite da usvojite psa ili mačku, posetite Facebook stranicu Pet Mondo Serbia 🐈🐶 #alo #alodnevnenovine #anabrnabic #milicadjurdjic #fypシ゚viral #fypシ #fy #viralvideo ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading