Besplatni pregledi
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Besplatni pregledi će se obavljati 11. marta.

Rastko Savić iz Slušnog centra izjavio je da se svi zainteresovani građani Starog grada mogu prijaviti u Uslužnom centru opštine do 8. marta, uz karticu “Stari grad misli na tebe”, dok će pregledi biti obavljani u skupštinskoj sali opštine, 11. marta, na adresi Makedonska 42.

- Svi prijavljeni penzioneri biće obavešteni o terminima testiranja kako bi se izbegla nepotrebna gužva. Preko 466 miliona ljudi na planeti ima oštećeni sluh - rekao je Savić.

Naveo je da se pregledi obavljaju 11. marta, a da će, ukoliko bude veliko interesovanje, biti organizovani dodatni termini.

- Želimo da ukažemo na značaj dobrog sluha i podstaknemo ljude da obrate pažnju na stanje svog sluha, da li čuju jednako dobro kao ranije. U našem Slušnom centru ceo mesec mart posvećen je ovom važnom datumu. Seniori će sutra moći da obave besplatan test sluha, besplatno individualno savetovanje sa profesionalnim akustičarem i besplatnu probu slušnih aparata do 14 dana - rekao je Savić.

Prema njegovim rečima, slušni aparat treba da pruži najveću moguću prirodnost slušanja, pa je zbog toga dobro uzeti aparat na probu na više dana kako bi osoba u potpunosti doživela slušanje preko aparata.

Slušni aparat će omogućiti osobi oštećenog sluha da normalno komunicira i uživa u svim životnim aktivnostima.

- Ako je utvrđeno da je nagluvost, odnosno oštećenje sluha prisutno na oba uha, zbog svega gore navedenog, savetuje se nošenje dva slušna aparata - objasnio je on, preneo je Espreso.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading