OLUJNI VETAR I KIŠA Spremite se, RHMZ je izdao najnovije saopštenje
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Kako je RHMZ najaviom u petak i za vikend nas očekuje lepo vreme sa umerenim i jakim južnim i jugozapadnim vetrom, a u košavskom području jugoistočni vetar, koji će biti najjači u brdsko-planinskim predelima Dinarskog područja, gde se očekuju udari vetra olujne jačine. Olujni udari košave u nedelјu se očekuju i na jugu Banata, kao i u donjem Podunavlјu.

rhmz

Printscreen/ RHMZ

 

Kiša će za vikend pretežno padati na jugozapadu Srbije (naročito u pograničnom delu sa Crnom Gorom), povremeno se očekuje i na severu Vojvodine, ali slabijeg intenziteta, dok će u ostatku zemlјe biti lokalna i kratkotrajna pojava, pa se će se zadržati uglavnom suvo.

rhmz

Printscreen/ RHMZ

 

 

Od ponedelјka do četvrtka oblačno i postepeno hladnije sa čestom pojavom kiše u svim krajevima. Sredinom naredne sedmice u planinskim predelima prelazak kiše u sneg uz stvaranje/povećanje visine snežnog pokrivača, najavili su iz RHMZ-a.

Temperatura će u toku dana varirati sve do subote ujutro, naročito van većih urbanih sredina u centralnoj i južnoj Srbiji, gde će minimalne temperature biti od -2 do 2 °S, a najviše dnevne dostizati lokalno i do 20 °S. Za vikend se očekuje da usled povećanja oblačnosti i pojačanja vetra dođe do značajnog smanjenja dnevnih temperaturnih oscilacija", najavio je RHMZ.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading