Igor Mirović
Foto: Privatna arhiva/Foto: vojvodina.gov.rs

Mirović je naglasio da su pokrovitelji trke Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad, uz pomoć nadležnog biciklističkog saveza, a  očekuje se i podrška Ministarstva sporta. Dužina deonice je 110 kilometara, a trka će startovati ispred Pokrajinske vlade i biće organizovana na teritoriji Beočina, Fruške gore, Iriga i nazad prema Novom Sadu.

„U junu ćemo biti domaćini za više od 1.000 profesionalnih biciklista iz celog sveta“, istakao je Mirović dodajući da očekuje podršku najšire javnosti i zajednički rad svih kako bi ovaj događaj protekao na najbolji mogući način.

Danas je tim povodom u Pokrajinskoj vladi održan radni sastanak posvećen pripremama za prvu UCI Gran fondo Novi Sad trku. Takmičenja u ovoj seriji organizuju se širom sveta – na pet kontinenata, a namenjena su nekadašnjim profesionalcima, mastersima, amaterima i ljubiteljima biciklizma. Reč je o trkama koje su kvalifikacione za Gran fondo Svetsko prvenstvo, koje će biti održano 29. avgusta 2024. godine u Alborgu u  Danskoj.

Sastanku su prisustvovali ministar sporta Zoran Gajić, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, član Gradskog veća za sport Ognjen Cvjetićanin, direktor Gran fonda Ivan Arpaš, predsednik Opštine Irig Tihomir Stojaković, načelnik Uprave saobraćajne policije Beograd Slaviša Lakićević i direktorka Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading