Od 1. septembra policajci u školama
Foto: Alo/Foto Alo!/ilustracija

Osnovna škola "Sečenji Ištvan" u Subotici je nakon saznanja od učenika da je učenik osmog razreda pretio da će pobiti ceo razred, razrednog starešinu i nastavnicu hemije preduzela sve iz svoje nadležnosti.

- Škola je nakon saznanja dobijenog od učenika naše škole, a u vezi sa razgovorom koji je bio van škole i koji se odnosio na navodne pretnje preduzela sve iz svoje nadležnosti. Odmah smo pristupili sakupljanju informacija i postupanju po Pravilniku o protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje, te su naša saznanja prijavljena svim nadležnim organima u spoljašnjoj zaštitnoj mreži. Uključili smo: Školsku upravu Sombor, MUP Subotica, CSZR Subotica, Dečji dispanzer Subotica - navode za Kurir iz škole i dodaju:

- Preduzete su koordinirane aktivnosti Škole i spoljašnje zaštitne mreže gde svako preduzima korake iz svoje nadležnosti. Škola je preduzela i preduzima sve potrebne mere da i dalje bude bezbedno mesto za sve.

Podsetimo, roditelji učenika su zabrinuti, a iz Policijske uprave Subotica Kuriru je rečeno da su dobili prijavu.

- O svemu je upoznato Više javno tužilaštvo u Subotici koje je naložilo da se protiv ovog učenika podnese krivična prijava zbog sumnje da je učinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading