shutterstock
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Iako su iz Pošte više puta apelovali na građane da ne nasedaju na ovakve poruke, prevaranti se ne zaustavljaju. 

"Vaš paket je stigao u skladište i ne može biti dostavljen zbog nepotpune informacije o adresi. Molim vas, potvrdite vašu adresu na sledećem linku", piše u SMS poruci. 

Pošta

Foto: privatna arhiva

 

Iz Pošte su više puta upozoravali da ne kliknete na link koji vam je poslat u poruci zato što  na taj način prevaranti pokušavaju da se domognu vaših informacija i privatnih podataka. 

Podsetimo, prevaranti ovaj sistem upotrebljavaju već mesecima, a o tome je ranije govorio i direktor JP "Pošta Srbije" Zoran Đorđević.

"Pokušavaju na različite načine, ali sve imaju istu matricu i ako se pogleda malo detaljnije onaj ko šalje - to je uglavnom neki nepoznati strani broj. Pošta nikada SMS-ovima i ličnim porukama nije tražila bilo kakve uplate, znači, mi možemo da izvestimo samo da će roba biti isporučena u neko vreme i da će to biti moguće platiti kuriru koji donese paket na adresu", objasnio je Đorđević.

Nenad Bumbić iz Zaštite potrošača rekao je da pošta i sve kurirske službe imaju mogućnost da se preko njihovog sajta ili putem poziva kol centru provere osnovni podaci o paketu ili pismu koje primate.

"Možete da proverite odakle potiče paket ili pismo, možete da proverite i ko je pošiljalac i ako niste nešto očekivali ako vam je nepoznato poreklo paketa – možete proveriti putem kol centra ili sajta", rekao je on ranije u vezi ove teme.

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading