vranje spasavanje
Foto: Alo/MUP

Vatrogasci-spasioci noćas su iz zavejanog autobusa na putnom pravcu Vranje - Kriva Feja, kod mesta Sokolovac, evakuisali građane.

- U akciji koja je trajala tokom čitave noći, naše kolege su spasile 24 osobe iz zaglavljenog autobusa - navodi se u objavi MUP Srbije na Instagram profilu.

- Imali smo evakuaciju lica u Ivanjici u mestu Dobri Do, takođe, zajedno sa meštanima naši pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica su bezbedno evakuisali dva lica. Posle toga smo imali na planini Tari, tamo smo imali goste hotela Omorika koji su ostali zaglavljeni na putu Mokra Gora-Tara, tu smo intervenisali i bezbedno ih transportovali do hotela. Nakon toga smo u večernjim časovima imali opet Novi Pazar, pet lica zavejana u tri vozila, svi su oslobođeni, svi su dobro. I onda, neposredno posle ponoći, Vranje na putu, Vranje Kriva Feja, autobus, celu noć, upravo pre nego što smo ušli, javili su mi da je intervencija pri kraju. Znači, dvadeset četiri lica su bezbedno evakuisana i svi su dobro. Naši momci, deset vatrogasaca sa četiri vozila i dvoje motornih sanki su celu noć radili evakuaciju tog autobusa - rekao je Radosavljević gostujući na Prva TV.

Drama i u mestu Dobri Do

Sinoć se u mestu Dobri Do kod Ivanjice odigrala prava drama. Naime, jedan automobil je bio zatrpan, a morali su da reaguju pripadnici sektora za vatrogasno - spasilačke jedinice.

- Juče smo imali u više navrata intervencije.cije tog tipa. Još juče, neposredno posle ponoći, na teritoriji opštine Sjenica, sa njima smo malo pre razgovarali, imali smo evakuaciju tri strana državljanina Republike Kipar, koji su ostali zavejani u svom automobilu. Naši pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice Sjenica su zajedno sa meštanima ih oslobodili, svi su dobro, nastavili su put dalje. Problem je nastao zato što ih je navigacija sa magistralnog puta uputila na lokalni put koji vodi ka planini Goliji i u mestu Vrapci su ostali zavejani - priča Aleksandar Radosavljević, zamenik načelnika Uprave za vatrogasno - spasilačke jedinice SVS.

Mnoga domaćinstva bez struje

Mnoga domaćinstva u Sjenici su ostala bez struje, ekipe elektrodistribucije su bile angažovane i pokušale da reše problem što je moguće brže. Sneg koji na Kopaoniku pada duže od 30 sati dostigao je visinu od 40 centimetara.

Temperatura je desetak stepeni ispod nule i duva jak severozapadni vetar. Na nekoliko dalekovoda u bruskoj i aleksandrovačkoj opštini napravio je probleme u napajanju, zbog čega je bez struje još uvek 300 korisnika u Brzeću, Batotu i delu Mitrovog Polja u Župi. Na terenu su tri ekipe Elektrodistribucije.

Sneg pao u Beogradu

Sneg koji se dugo najavljivao danas je počeo da pada i u prestonici. Posle prolećnih temperatura koje su obeležile kraj oktobra i početak novembra, stigao je i sneg koji je već okovao pojedine delove Srbije, a sada je počeo da pada i u Beogradu, označavajući tako početak zimske sezone.

Na području Beograda u naredna dva sata ponegde sa kratkotrajnom susnežicom ili snegom - naveo je prethodno RHMZ.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading