silovanje
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Piše: M. J. M.

Iako je sama utakmica, svađa, pa čak i presuda već gotova, ova devojka i dalje trpi posledice.

Nakon tog incidenta u kojem je učestvovala, a da ga čak nije ni započela, ona ima traume jer je kolege s fakulteta, drugari, komšije pitaju o tome i ne veruju da nije kriva, jer je nakon svega i kažnjena.

Rukometašica Teodora Mandić

Privtna arhiva

 

A šta se zapravo desilo, objasnila je njena drugarica koja je prisustvovala utakmici.

- Utakmica ŽRK Radnički - ORK Beograd je trebalo da bude kao i svaka, puna žara, borbe i želje za pobedom, ali se pretvorila u haos. Nakon nekoliko grubljih faulova nastaje kolaps. Naime, igračica ORK Beograd Milica Momčilović više puta je uzastopno loptom udarila u glavu suparničke igračice, zbog čega je u žaru igre Teodora Mandić rešila da joj odgovori istom merom. Teodora je htela da joj vrati „milo za drago“ i time je zaustavi, međutim, umesto da se stvari stišaju, na nju je nasrnulo nekoliko igračica ORK Beograda. Nju su te devojke udarale sa svih strana i čupale joj kosu, dok je ona pokušavala da se odbrani. Teodorine saigračice iz Radničkog su došle da joj pomognu i da je odbrane i tako je opet postojala šansa da se sve završi, ali je otac Milice Momčilović preskočio ogradu, upao na teren, psovao igračice Radničkog i pretio Teodori. Videvši to, na teren je pojurio i Teodorin prijatelj Marko Duracović, takođe rukometaš, ne bi li odbranio devojke - ispričala je drugarica za Alo!.

Ne treba naglašavati da su ružne reči pljuštale sa svih strana, a u svađu su se upleli i merioci vremena, publika, prijatelji...

Nakon svega toga, direktor Super B lige Ivan Milivojević doneo je odluku da timu Radničkog zabrani pojavljivanje na tri naredne utakmice, a Marku Durackoviću na čak 10 utakmica.

Na sebe se najviše ljutim

Nikada u životu nisam nikog udarila, prvi put sam digla ruku na nekog i ne mogu sebi da oprostim što sam dozvolila da me isprovociraju, rekla nam je Teodora i dodala da je svesna svoje greške i da je prihvatila kaznu.

- Nije u redu što je kažnjen Marko, on se samo uplašio za moju bezbednost kad je uleteo otac devojke koja me je prva udarila i kojoj sam uzvratila. I nije u redu što su na društvenim mrežama i u medijima pokrenuli pravu kampanju protiv mene, a svako ko pogleda snimak utakmice može da vidi šta se zaista desilo. Na sebe se najviše ljutim, jer nisam smela da dozvolim da me iko toliko isprovocira. Ovo je najteža škola za mene do sada - rekla nam je Teodora.

To je normalno koškanje

Kako je za Alo! rekao trener ORK Beograd, koškanje između igračica je trajalo 30 sekundi i trebalo je da se zaboravi ubrzo nakon toga, kao što se obično dešava tokom utakmica.

- Niti moje igračice, niti protivničke ekipe nisu loše, ali to je normalno koškanje koje se inače dešava na utakmicama. Što se kasnije pretvorilo u tuču, to je problem i to je ispalo ružno. Nažalost, kazne su dobile obe ekipe, ali siguran sam da će devojke na prvoj sledećoj utakmici da se druže, slažu, slikaju zajedno - kaže on.

Što se tiče oca igračice koji je upao na teren, slaže se sa tim da čovek pogrešio.

- Nije on hteo da bije devojke, on je ušao uplašen za svoju ćerku i da bi razdvojio devojke.

Sa kaznama se, zbog svega navedenog, on ne slaže, ali pošto je sve završeno, smatra da oba tima treba da nastave dalje bez opterećivanja.

- Ja sam bio prvi protiv kazne i za igračice, i za momka koji se upleo. To su devojčice, deca, treba da ih podstičemo da igraju - rekao je trener, koji tvrdi da nema pojma o tome da su njegove igračice „prozivale“ Teodoru na društvenim mrežama i u javnosti.

To baš nije sasvim jasno, s obzirom na to da je u jednom poznatom sportskom glasilu izašlo nekoliko tekstova u kojima je Teodora osuđivana i to samo zbog toga što joj je prekipelo da trpi uporne udarce suparničke igračice.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading