vremenska prognoza do oktobra
Foto: Alo/Foto Tanjug, ilustracija

Ovog jutra severozapadnim predelima Srbije približava se oblačni sistem sa kišom i on će prvo zahvatiti severozapad i zapad Bačke, potom veći deo severozapadne i zapadne Srbije, a tokom dana ovaj snažan oblačni sistem proširiće se na celu zemlje, donoseći kišu i pljuskove, prenosi Telegraf

Veća količina padavina prvo se očekuje u Vojvodini i na severozapadu Srbije i to do sredine dana, da bi se više padavina potom posle podne i uveče očekivalo u centralnim i zapadnim predelima Srbije, a potom i u jugozapadnim.

Na jugoistoku Srbije veći deo dana biće potpuno suvo i bez padavina.

Krajem dana na planinama jugozapadne Srbije kiša će preći u sneg.

U sredu u svim predelima Srbije biće oblačno sa kišom, na planinama sa snegom.

Veća količina padavina očekuje se u zapadnim, jugozapadnim, centralnim i istočnim predelima Srbije, a najmanje na jugoistoku.

Krajem dana i tokom večeri očekuje se prestanak padavina i delimično razvedravanje i to prvo u Vojvodini, tokom večeri i u Beogradu.

Tokom utorka i srede u većem delu Srbije očekuje se da padne od 10 do 20 litara kiše po kvadratnom metru, na zapadu Srbije od 20 do 40 litara, dok se na planinama iznad 1000 metara nadmorske visine očekuje 10 do 20 cm snega.

Maksimalna temperatura biće danas od 8°C na severozapadu do 14°C na jugoistoku Srbije, a u sredu od 8 do 12°C, u Beogradu oko 10°C.

Zbog obilnijih padavina, u naredna dva dana očekuje se veći porast nivoa reka na zapadu Srbije, ali bez opasnosti od poplava, osim kod manjih bujičnih tokova, gde lokalno može doći do manjih izlivanja.

Prema trenutnoj vremenskoj prognozi, u četvrtak se očekuje kratkotrajna stabilizacija vremena, ali će biti hladno. Zbog vedrog jutra na severu se očekuje mraz, dok se u južnim i centralnim predelima ujutro ne očekuje mraz zbog oblačnosti sa slabom kišom, ali se tokom dana i u ovim predelima očekuje delimično razvedravanje.

Maksimalna temperatura u četvrtak od 6 do 10°C, u Beogradu do 8°C.

Već u petak nova i jača promena vremena, a tokom vikenda veoma izražen hladni front doneće jače zahlađenje i kišu nižim, sneg brdsko-planinskim predelima, a usled daljeg zahlađenja uslova za sneg biće čak i u nižim predelima.

BONUS VIDEO

@alo_portal Čeda se slomio pa zaplakao na pomen Jelene! Celu emisiju “U RINGU” sa Čedomirom Jovanovićem možete pogledati na našem YouTube kanalu #alo #alonovine #alodnevnenovine #cedajovanovic #cedomirjovanovic #fyp #foryou #foryoupage #fypシ #fypシ゚viral ♬ Sad - Ewine Goelt

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading