tinejdžeri
Foto: Alo/Profimedia

Skandalozna i opasna igra u kojoj devojčice i dečaci učestvuju u grupnom seksu sve je popularnija među srednjoškolcima na žurkama i rođendanima, upozoravaju stručnjaci. Deca vrlo često pristaju na ovakve izazove zarad popularnosti u društvu, ali i na društvenim mrežama.

Takozvanu zabavu pod nazivom "punjena kokoška" "igraju" pet dečaka i pet devojčica. Devojčica koja bude izabrana treba da zadovolji svih pet dečaka, a ako ne uspe, onda mora da "plati kaznu" - da bude njihova "žrtva", sa kojom će svi oni imati seksualne odnose, jedan za drugim!?

Seksualno zlostavljanje

Psiholog Snežana Repac kaže da ovakvo ponašanje može da se okarakteriše kao seksualno zlostavljanje i da je na samoj granici sa silovanjem!

- Ovakva "igra" može da ima nesagledive posledice na razvoj i psihičko stanje dece, posebno devojčica. Seksualnost se promenila pojavljivanjem društvenih mreža. Postojale su i ranije neke igre sa seksualnom konotacijom, kao što su "masne fote", ali ova modernizovana "igra" može ostaviti ozbiljne i trajne posledice, jer se bilo ko od mladih može naći u takvoj situaciji. Uvek je kroz istoriju bilo pomeranja granica seksualnosti, kao odgovor ekstremno konzervativnom ili liberalnom talasu u društvu - kaže Repčeva.

Ona ističe da iza ovakvih postupaka stoje deca koja imaju poremećaj ponašanja, poremećaj seksualnog identiteta i socijalnih veština, jer jedino u grupi mogu da se izraze podstaknuti pohvalama vršnjaka.

- To su deca koja nisu ni seksualno ni emotivno zrela i koja i dalje istražuju da li su transrodna, gej ili nekog drugog opredeljenja. Roditelji su često zauzeti da bi razgovarali sa decom o seksualnom vaspitanju, niti je deci to prijatno da slušaju, pa tu nastaje problem. Ako dete ima dobru usađenu moralnu funkciju, teško će biti naterano na ovako nešto. Jedini lek za ovu pojavu jeste da se stvori svest i kod dece o tome šta je pogrešno, a šta ne i da imaju malog unutarnjeg policajca koji će da koči loše ponašanje - rekla je Repčeva.

Monstruozna verzija

Postoji još jedna, bizarnija verzija igre "punjena kokoška", u kojoj je krajnji cilj da devojčica koja izgubi u nekoj prethodnoj igri ostane trudna nakon grupnog seksualnog odnosa. Tako ona biva kažnjena zbog toga što nije zadovoljila dečake iz grupe.

Društvena anomalija

Maja Raković iz Biroa za sprečavanje trgovine ljudima navela je da dečaci i devojčice nisu svesni u šta se upuštaju i da ovo nikako nisu igre nego društvene anomalije.

- Opasno je što se taj sadržaj deli preko tajnih Instagram i Fejsbuk naloga. Svako orgijanje dece može da bude prosleđeno negde na internetu, a inicijator je često neka starija osoba - napominje Rakovićeva i ističe koliko je ovako ponašanje dece opasno.

Prema njenim rečima, mnoge devojčice u ovakvim izazovima često nisu u svesnom stanju zbog toga što budu izložene opijatima. Ona kaže i da su dečaci vrlo često pod dejstvom "vijagre", koja može izazvati zastoj rada srca.

- Razne vrste opijata ili lekova više se ne nabavljaju samo na crnom tržištu, već su dostupni i u apoteci. Deca vrlo lako saznaju šta se od lekova za šta koristi i onda zbog svoje nezrelosti i želje za dokazivanjem zloupotrebljavaju te iste lekove. U ove igre se devojčice uvedu manipulacijom ili ucenom - kaže Rakovićeva.

BONUS VIDEO

@alo_portal Čeda se slomio pa zaplakao na pomen Jelene! Celu emisiju “U RINGU” sa Čedomirom Jovanovićem možete pogledati na našem YouTube kanalu #alo #alonovine #alodnevnenovine #cedajovanovic #cedomirjovanovic #fyp #foryou #foryoupage #fypシ #fypシ゚viral ♬ Sad - Ewine Goelt

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Četvrtak

16.11.2023 09:23

Склањајте слику ове деце са ове вести. Да ли сте нормални?