STIŽU PLJUSKOVI I OLUJNI VETAR RHMZ objavio hitno saopštenje u 10:25
EPA

- Danas umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom i vetrovito uz slab i umeren, u košavskom području i na planinama i jak južni i jugoistočni vetar, koji će povremeno dostizati udare olujne jačine - najavili su iz RHMZ-a. 

rhmz

RHMZ

 

 

Inače, kako je ranije objavljeno, za današnje jutro se očekivalo postepeno naoblačenje sa zapada. Posle podne i uveče mestimično će biti kiše. Duvaće košava, na jugu Banata sa udarima olujne jačine. Ujutru ponegde slab mraz, tokom dana od 11 do 15 stepeni. U Beogradu veći deo dana vetrovito, posle podne povremeno kiša. Najviša temperatura oko 14 stepeni.Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave.
 

Ovo je prognoza za naredne dane:

10.11.2023. Petak: Ujutru postepeno naoblačenje sa zapada. Tokom dana umereno do potpuno oblačno i vetrovito, posle podne, uveče i noću mestimično sa kišom. Duvaće slab i umeren južni i jugoistočni vetar, u košavskom području i na planinama povremeno i jak, a na jugu Banata i sa olujnim udarima. Krajem dana vetar u slabljenju. Najniža temperatura od 0 do 8 °S, najviša od 11 do 15 °S. Upozorenje: Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 90%.

11.11.2023. Subota: Oblačno i hladnije, povremeno sa kišom koja će na visokim planinama iznad 1500 m n. visine posle podne preći u sneg. Uveče prestanak padavina i smanjenje oblačnosti, osim na jugu zemlje. Vetar slab i umeren zapadni i severozapadni, na jugu i jugoistoku još ujutru umeren i jak južnih smerova, na planinama sa olujnim udarima, a u drugom delu dana će i u ovim predelima biti u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 7 do 11 °S, a najviša od 10 do 16 °S. Upozorenje: Količina padavina ≥ 10 l/m²  u periodu do 3h, verovatnoća 70%.

12.11. 2023. Nedelja: Pretežno sunčano uz malu i umerenu oblačnost, osim na krajnjem jugu i jugoistoku Srbije gde će se zadržati oblačno vreme, ponegde sa kišom. Vetar slab i umeren zapadni i severozapadni, krajem dana u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura od 2 do 6 °S, a najviša od 10 do 14 °S.

13.11.2023. Ponedeljak: Jutro sveže, ponegde uz slab prizemni mraz. Tokom dana pretežno sunčano uz malu i umerenu oblačnost, osim na krajnjem jugu i jugoistoku Srbije gde će se zadržati oblačno vreme, ponegde sa kišom i to uglavnom ujutru i pre podne. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 0 do 6 °S, a najviša od 9 do 13 °S.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading