sat
Foto: Printscreen/Printscreen

Jedna žena tvrdi da joj je sat na ruci "spržio" kožu!

Ona se od muke obratila korisnicima društvenih mreža za pomoć i savet.

- Da li se nekome dešava da mu sat ovako "sprži" kožu? Ja više ne znam šta da radim, stavila sam ga na drugu ruku dok se leva ne oporavi, ali opet kreće. Ako može neki savet, obožavam ga i ne mogu bez njega - napisala je ona u objavi koja je podeljena i u grupi "Nauka".

Korisnici su naveli da je najverovatnije u pitanju kontaktni dermatitis, tj. reakcija na nikl, koga često ima u nakitu, kopčama satova i kaiša.

sat

Printscreen

 

- Naravno osim znoja i ko zna šta se sve stvori ispod narukvica. Nekim ljudima izlazi osip na mestu kontakta sa metalnom kopčom na satu. Šta to može da bude? Reakcija znoja i metala (stainless steel or aluminum)? I naravno preporuka da se nose originalne, bar se zna od kojeg materijala su napravljene - navodi se na ovoj stranici.

Neki su je savetovali i da metalni deo premaže bezbojnim lakom za nokte.

- Najčesće nikl pravi alergijske reakcije, dosta se koristi u pravljenju nakita. Mada može bilo šta drugo. Slažem sa pomenutim da treba osušiti kožu ispod sata, a smatram da ga ne treba nositi stalno, prolongirano izlaganje potencijalnom alergenu dovodi do reakcije - napisala je jedna korisnica.

BONUS VIDEO: 

 

@alo_portal Super mama: Mirka Vasiljević stigla na gala proslavu, grmi kako izgleda! #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #foryou #viral #fypシ゚viral #mirkavasiljevic ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading